UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Proširenje Städel muzeja, Frankfurt na Majni, 2008 – 2012 | © schneider+schumacher

schneider+schumacher_logo

Pozivamo vas na predavanje o arhitektonskoj praksi nemačkog studija schneider+schumacher koje će održati arhitekte: Feliks Holzfus (Felix Holzfuß) i Nemanja Crnobrnja u petak 2. oktobra 2015. godine, u 15.00 časova, u sali 254 na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Arhitektonski tim schneider+schumacher privukao je interesovanje internacionalne stručne javnosti projektom legendarnog Info-boksa (Info-box) u Berlinu, koji je izveden neposredno posle ujedinjenja Nemačke na tada najvećem gradilištu Evrope.

Od tada je ovaj arhitektonski biro realizovao preko 100 objekata i veliki broj proizvoda industrijskog dizajna, izradio brojne urbanističke planove i projekate.

Staedel-Kinderfest-2012-0134_opt

Proširenje Städel muzeja, Frankfurt na Majni, 2008 – 2012 | © schneider+schumacher

Spektar tema koje njihova arhitektonska praksa tretira proteže se od stanovanja do industrije, preko crkve na autoputu, oblakodera i muzeja do čestičnog aksceleratora.

Veliki broj osvojenih nagrada na arhitektonskim konkursima uključuje i projekat za distrikt Westhafen, veoma osetljivu ekstenziju postojećeg Städel muzeja u Frankfurtu i održive rekonstrukcije tornja Silvertower koji sad nastanjuje Deutsche Bahn.

schneider+schumacher okuplja nekoliko nezavisnih ogranaka pod jednim krovom, koje tretiraju različite faze planiranja i izgradnje: arhitekturu (A Architecture), rukovođenje projektima i izgradnjom (B Building and Project Management), dizajn (D Design), kinetiku (K Kinetics), parametriku (P Parametrics) i urbano planiranje (U Urban Planning). Sedište ovako razgranate mreže arhitektonskog delovanja je u Frankfurtu sa satelitskim ofisima u Beču (Austrija) i Tianjinu (Kina).

Predavanje je otvoreno, ali obavezno za studente na Master studijskom programu Unutrašnja arhitektura, jer je deo nastave predmeta STUDIO M01 AD – Seminar 2 – Telo i percepcija i STUDIO M03 AD – Seminar 1 – Adaptivnost, re-dizajn.

Felix Holzfus

Felix Holzfuß

Nemanja Crnobrnja

Nemanja Crnobrnja

Vreme i mesto

/petak 2. oktobar 2015. godine/
/u 15.00 časova, u sali 254/
/Arhitektonski fakultet u Beogradu/