UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
201415_Plakat-za-izlozbu-U1NA1

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe studentskih projekata sa kursa STUDIO M01A – SEMINAR: U 1 NA 1 – ARHITEKTURA UPOTREBNOG PREDMETA, pod mentorstvom docenta Nebojše Fotirića, asistenta Pavla Stamenovića i saradnice Bojane Jerković. Izložba će se otvoriti u ponedeljak, 09. februara 2015. godine u 12 časova u izložbenom prostoru Aule Arhitektonskog fakulteta.

Prošlogodišnji studentski radovi u okviru ovog kursa, dostupni su na blogu: http://x1xx1.tumblr.com/ ili u našoj prethodnoj vesti: Izložba U1NA1 2013/14: Arhitektura upotrebnog predmeta. Izložba će trajati od ponedeljka 09. februara do petka 13. februara 2015. godine.

Pridružite nam se!

201314_U1NA1_najava_opt-770x547

iz kurikuluma

… Cilj predmeta je razvoj sposobnosti studenta za samostalno istraživanje i estetsko i funkcionalno projektovanje upotrebnih predmeta – nameštaja različitih namena, kroz arhitektonski postupak i jezik, optimalno usaglašen sa tehničko funkcionalnim arhitektonskim zakonitostima i mogućnostima, kao i realizacija prototipa u realnim tehnološkim i tržišnim uslovima.

Seminar ima za cilj sticanje novih veština kroz arhitektonski postupak i jezik, optimalno usaglašen sa tehničkim i funkcionalnim zakonitostima i mogućnostima izrade predmeta/mobilijara, kao i realizaciju prototipa u realnim tehnološkim i tržišnim uslovima.

Upoznavanje studenata sa oblikom, materijalima, bojama i teksturama u procesu kreiranja upotrebnog zasnovan na usaglašavanju ideja sa mogućnostima realizacije prvobitne zamisli. Provera koncepta predviđena je kroz izradu prototipa. Završni korak je priprema izložbe prototipa…