UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
SummerSchool_Poster_Osthang Project

Letnja škola

Osthang projekat – Letnja škola za eksperimentalnu izgradnju i nove javne prostore (Osthang Project – International Summer School for Experimental Building and New Public Spaces) i Festival za buduće forme zajedničkog života (Festival for Future Modes of Living Together) održavaju se na napuštenoj parceli Osthang koja se nalazi usred istorijski značajnog kopleksa bivše umetničke kolonije Mathildenhohe u Darmštatu (Mathildenhöhe, Darmstadt). Povodom stote godišnjice poslednje izložbe ove legendarne kolonije, nastaće nova kolonija koja će istraživati grad kao prostor za pregovore i testirati eksperimentalne  strategije i metode građenja .

Osthang projekat poziva 60  studenata i ostale zainteresovane da učestvuju u eksperimentalnoj radionici od 7. jula do 27. jula 2014. u Darmštatu, Nemačka.

Tokom tri nedelje, učesnicima letnje škole nudimo priliku da izgrade privremeni kampus za Osthang projekat, zajedno sa međunarodno priznatim umetnicima i arhitekatima. Objekti koje će biti izgrađene tokom letnje škole naknadno će postati platforma za buduće manifestacije Osthang projekat-a i biće dostupni kao javni prostori i mesta za inicijative u Darmštatu i okolnom regionu.

Pozvani timovi koji učestvuju:
» atelier le balto (Berlin)
» collectif etc (Strasbourg)
» ConstructLab (Berlin/Paris)
» Atelier Bow-Wow (Tokio)
» Martin Kaltwasser (Berlin)
» Studio Umschichten (Stuttgart)
» m7red (Buenos Aires)
» orizzontale (Rom)
» Erlend Blakstad Haffner (Oslo)

Molimo Vas da pošaljete svoju prijavu do 15. maja 2014. na summerschool@osthang-project.org

Više informacija kao i formular za aplikaciju možete naći na:
http://www.osthang-project.org/summer-school/
http://raumlabor.net/osthang-project/