UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
UIB-logo

Pozivamo Vas na prezentaciju projekta “Model za Savamalu” u okviru Urbanog Inkubatora: Beograd. Dosadašnji rad na projektu biće predstavljen kroz deo gotove makete:

…Za informacijama o Savamali ne vredi tragati samo u knjigama i arhivima. Ono je prevashodno pohranjeno u sećanjima njenih stanovnika, pa zato do njega i nije lako doći. Projekat A Model for Savamala prikupiće ta znanja Savamalaca, da bi ona ubuduće bila dostupna svim zainteresovanima. Posebnu pažnju projekat će posvetiti izradi makete Savamale u razmeri 1:200, na kojoj će njegovi učesnici raditi više meseci, uz pomoć stručnjaka iz inostranstva. Osim što će verno prikazivati izgled Savamale, ta će maketa doprineti i prikupljanju informacija od Savamalaca, kao i distribuciji prikupljenih informacija…

Prezentacija će se održati u subotu, 16. novembra 2013. godine od 16.30 do 17.30 časova, a u okviru završne prezentacije projekta Urban Inkubator: Beograd 2013. Mesto prezentacije je Galerija IBM (ispod Brankovog mosta) u Crnogorskoj ulici br. 10-12, Beograd.

Dobrodošli!

MODEL-FOR-SAVAMALA-invitation