UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Vanredni profesor

Departman za urbanizam

Broj kabineta: 237

Uža naučna oblast:
arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura

Oblasti istraživanja:
arhitektonsko i urbanističko projektovanje;
arhitektonska i urbanistička teorija

Dejan D. Miletić, diplomirani inženjer arhitekture, rođen je 30.08.1966. godine. Srednju arhitektonsku školu završio je u Beogradu 1985. godine. Diplomirao je na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu 1993. godine. Od 1996. godine je zaposlen na Departmanu za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Profesionalni angažman usmeren je na projektovanje poslovnih i stambenih objekata. Autor je većeg broja realizovanih objekata, od kojih su najznačajniji: Stambeno-poslovni objekti u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,  Stambeno-poslovni objekat na uglu ulica Kraljice Marije i Đušine u Beogradu, Stambeno-poslovni kompleks u Bulevaru kralja Aleksandra 520 u Beogradu, kao i Trg ispraćaja na novom Bežanijskom groblju u Novom Beogradu.

Dobitnik je dvadesetdve nagrade na međunarodnim i domaćim konkursima. Autor je stručne monografije 00-11, konkursi i realizacije.
Realizacije, konkursi  i projekti objavljeni su u stručnim monografijama i izlagani na velikom broju međunarodnih i domaćih izložbi, od kojih se mogu izdvojiti: Venecijansko bijenale – 10. Mostra Internazionale di Architettura, monografija – Srpski arhitekti 2000-2010.