УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Ванредни професор

Департман за урбанизам

Број кабинета: 237

Ужа научна област:
архитектонско пројектовање и савремена архитектура

Области истраживања:
архитектонско и урбанистичко пројектовање;
архитектонска и урбанистичка теорија

Дејан Д. Милетић, дипломирани инжењер архитектуре, рођен је 30.08.1966. године. Средњу архитектонску школу завршио је у Београду 1985. године. Дипломирао је на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету 1993. године. Од 1996. године је запослен на Департману за архитектуру Архитектонског факултета у Београду.

Професионални ангажман усмерен је на пројектовање пословних и стамбених објеката. Аутор је већег броја реализованих објеката, од којих су најзначајнији: Стамбено-пословни објекти у Далматинској улици у Београду,  Стамбено-пословни објекат на углу улица Краљице Марије и Ђушине у Београду, Стамбено-пословни комплекс у Булевару краља Александра 520 у Београду, као и Трг испраћаја на новом Бежанијском гробљу у Новом Београду.

Добитник је двадесетдве награде на међународним и домаћим конкурсима. Аутор је стручне монографије 00-11, конкурси и реализације.
Реализације, конкурси  и пројекти објављени су у стручним монографијама и излагани на великом броју међународних и домаћих изложби, од којих се могу издвојити: Венецијанско бијенале – 10. Mostra Internazionale di Architettura, монографија – Српски архитекти 2000-2010.