УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Редовни професор

Департман за архитектуру

Број кабинета: 341а

Ужа научна област:
архитектонско пројектовање и савремена архитектура

Области истраживања:
архитектонско и урбанистичко пројектовање; ентеријер

Игор Рајковић (1970), дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду 1996. године. У периоду од 1996 до 1998 године, преко Тржишта рада Републике Србије, ангажован на Архитектонском факултету на Катедри за архитектонско и урбанистичко пројектовање у својству Лица обдареног за научно-истраживачки рад. Од 1998. године, запослен је на Архитектонском факултету у звању асистента – приправника, а од 2004. године у звању самосталног стручног сарадника. У наставничко звање доцента, на Департману за архитектуру, промовисан је 2008. године, а тим поводом је одржао самосталну изложбу стручно – уметничких остварења на Архитектонском факултету.

Објавио је стручну монографију 10 (2009, са Фотирић, Н.) и припрема монографију Записи о слободном времену (са Фотирић, Н. и Стаменовић, П.). Активни је учесник међународних конференција Здравственог wellness и spa туризма на којима је одржао предавања, а захваљујући том раду, 2012. године Архитектонском факултету је додељена Wellness aword 2012 за публикацију Архитектура слободног времена (са Рајковић, И. и Стаменовић, П.).

Паралелно са педагошким, бави се и стручно – уметничким радом. Добитник је више награда на међународним и домаћим архитектонско – урбанистичким конкурсима. Аутор је више изведених објеката и ентеријера у земљи и иностранству. Стручно – уметничка остварења излаже на међународним и домаћим смотрама архитектуре и урбанизма. Добитник је прве награде 22. Међународног салона урбанизма у категорији Урбанистички пројекти и реализације за пројекат Урбанистички пројекат Града будућности, Пекинг, Кина (2013, са Б. Хетзел и Н. Фотирић). Своје радове публикује у стручним публикацијама и периодици. Радови су пропраћени и у електронским медијима.

https://raf.arh.bg.ac.rs/browse?type=author&value=Rajkovi%C4%87%2C+Igor