UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Poster

Francusko-srpska privredna komora pozvala je sve startapove ili pojedince koji planiraju da pokrenu startap preduzeće da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške za razvoj njihovog biznisa – „Startap akcelerator“. Udruženje francuskih, srpskih i lokalnih inostranih kompanija poziva sve zainteresovane timove i preduzeća da iskoriste ovu šansu i pošalju svoje kandidature do 25. januara 2020.

Komora je već dva puta realizovala ovaj program, 2018. godine kada su putem konkursa primljena dva startapa –Super Bake, inicijativa socijalnog preduzetništva gde penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, i Between, sistem za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, kao i 2017. godine kada su korisnici ovog programa bili startapovi Car:Go, mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem, kao i PetGuards, onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca. Tokom godinu dana, osnivače ova četiri startapa savetovali su generalni direktori nekih od najvećih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku u svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Startapi su efikasnom promocijom uvećali i svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata, proširili broj saradnika.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koje će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati direktori kompanija članica Upravnog odbora CCIFS, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa. Upravni odbor čini 11 direktora preduzeća među kojima ima i Francuza i Srba, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, i drugi. Odabrani startapovi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.

Na konkurs za „Startap akcelerator“ se mogu prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana sa prebivalištem u Srbiji, kao i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni obavezno na neki način uključe digitalne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište.

Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na sajtu Komore www.ccfs.rs do 25. januara 2020.

logo (1) logo 2