УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

46.-salon-arhitekture

Музеј примењене уметности расписује јавни позив за волонтере за потребе реализације традиционалне манифестације Салона архитекруре у организацији Музеја примењене уметности у Београду. 46. Салона архитектуре наставља принципима сарадње и тежи свеобухватнијем прииступу посматрања и представљања кретања у архитектонском  урбанистичком обликовању различитих простора. Фокус је на сарадњи како јавног и цивилног сектора тако и међугенерацијској и међународној. 

Архитектонска заједница је дефинишући сопствене архитектонске политике (коначно) добила основ за акцију успостављања механизама којима се утиче на квалитет архитектуре. Салон је прилика да се разуме дато право и усвоји могућност професије да делује, као и да се учине први кораци у примени Стратегије.  

Због свог националног карактера, снажне јавне комуникације и великог домета, фокус програма Салона је на спровођењу аспеката Стратегије који се тичу места архитектуре у друштву, култури, институцијама и образовном систему, чему ће допринети и представљена искуства у примени архитектонских политика уважених гостију из Европе, истиче Савет 46. Салона архитектуре 

Пријављивање се врши електронским путем слањем основних података: име и презиме, образовна институција, студијска година, као и кратким пропратним текстом о визији волонтирања. Ова форма писма ће бити саставни део критеријума у разматрању пријава. 

e-mail адреса за слање пријава: volunteer@mpu.rs 

e-mail адресе за питања: 
slobodan.jovic@mpu.rs
mioljub.kusic@mpu.rs
biljana.jotic@mpu.rs