УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

DANUrB_Golubac_01

Истраживачки тим и студенти са Архитектонског факултета у Београду под руководством проф. Александре Ђукић активно су учествовали ове године на две међународне DANUrB радионице у Кремсу (Аустрија) и у Штурову и Острогону (Словачка-Мађарска) у DANUrB пројекта.

Следећа радионица ће одржати у Голупцу, Србија од 15. до 17.10.2017. године. Организатор радионице је Архитектонски факултет у Београду као партнер на пројекту, док је суорганизатор Општина Голубац преко Туристичке организације општине као придруженог учесника на пројекту.

Организацијом скупа руководи проф. Александра Ђукић, технички секретар радионице је Бранислав Антонић, а студентску радионицу ће водити др Милена Вукмировић. Очекује се долазак око 120 учесника из преко 35 укључених организација из 9 подунавских држава у оквиру DANUrB пројекта. Од тога, 60 учесника су студенти са 6 универзитета који су учесници на пројекту: из Беча, Братиславе, Будимпеште, Новог Сада, Београда и Букурешта.

DANUrB пројекат – DANube Urban Brand –  је изградња регионалне мреже кроз туризам и образовање ради јачања ”дунавског” културног идентитета и солидарности. Пројекат је финансиран од стране Европске уније, кроз INTERREG Danube програм прекограничне сарадње 2017-2019.

Званична страница пројекта: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb.

2017_DANUrB_Sturovo-Esztergom_02

Учесници истраживачког састанка и студентске радионице ”ПРОСЛАВА ДУНАВА КРОЗ КУЛТУРУ”, Штурово (Словачка) – Острогон (Мађарска), 28-30. јун 2017. године са Архитектонског факултета Универзитета у Београду | Фото © DANUrB