УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Centar-za-razvoj-karijere_header

Универзитет у Београду организује програм „Дани подршке бруцошима” са циљем да подржи студенте прве године у сналажењу на факултету, прилагођавању и организовању у складу са новим обавезама, као и да их упозна са системима подршке које могу користити током студирања.

Програм се састоји од предавања, радионица и инфо-сесија и односи се на теме организације учења и слободног времена, развоја радних навика, вештина комуникације, личних потенцијала, капацитета за суочавање са стресним ситуацијама и тремом.

„Дани подршке бруцошима” биће организовани у периоду од 30. октобра до 3. новембра 2017. године у организацији центра Универзитета у Београду: Центра за развој каријере и саветовање студената и Центра за студенте са хендикепом.


Распоред програма Центра за развој каријере и саветовање студената

Понедељак 30.10.
10.00 – 11.30 О психолошком саветовању
12.00 – 14.30 Упознај своје потенцијале
14.30 – 16.30 Како развити самопоуздање

Уторак 31.10.
10.00 – 13.00 Учи лако – сазнај како
13.30 – 17.00 Планирање и организација времена

Среда 01.11.
10.00 – 11.30 Како написати семинарски рад
12.00 – 14.30 Презентационе вештине – усмени испит као јавни наступ
15.00 – 17.00 Борба са страхом, тремом и стресом

Четвртак 02.11.
10.00 – 12.00 Лакше ћемо заједно – тимски рад
13.30 – 15.30 Студентски живот за почетнике

Петак 03.11.
09.00 – 13.00 Индивидуалне консултације са саветницима

Распоред програма Центра за студенте са хендикепом

Четвртак 02.11. и петак 03.11.
13.00 – 15.00 Инфо – сесије: „Састанци добродошлице на студије Универзитета у Београду”


Начин пријављивања студената

Пријављивање за учешће у програму је обавезно, због организације простора. За програм у организацији Центра за развој каријере студенти се могу пријавити попуњавањем формулара на линку https://goo.gl/forms/OIGOmoZCa5yMvQ6z2 и информисати се детаљније путем телефона 011 320 7415, а рок за пријављивање је 26.10.2016. у поноћ. Програм Центра за развој каријере одржаће се у згради Ректората, на адреси Студенски трг 1.

Рок за пријаву за остатак програма (среду, четвртак и петак) је продужен до понедељка, 30. октобра 2017, а мејл потврде студенти ће добити 31. октобра 2017.

За програм у организацији Центра за студенте са хендикепом студенти се могу пријавити путем мејла ucsh@rect.bg.ac.rs или телефона 011 337 0686. Програм Центра за студенте са хендикепом одржаће се у њиховим просторијама, у сутерену Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”, на адреси Булевар краља Александра 71 (улаз са паркинга Библиотеке).

Најава програма и сви детаљи могу се прочитати на страни www.razvojkarijere.bg.ac.rs/procitajvise?id_vesti=1265

Садржај предавања и радионица

  • На предавању „О психолошком саветовању” ученици ће имати прилике да чују више о томе како психолошко саветовање може да помогне, који су митови и реалности о саветовању и у којим ситуацијама је корисно обратити се психологу током студија.
  • „Упознај своје потенцијале” ће подразумевати самопроцену способности, вештина, интересовања и боље упознавање својих капацитета који се могу искористити у личном и професионалном развоју. Биће одржана заједно са предавањем „Како развијати самопоуздање” које ће посебно значити онима који повремено осете несигурност која их омета у постизању циљева, комуникацији са другима или неким другим околностима, али и онима који желе да раде на себи и одрже своје самопоуздање.
  • На радионици „Учи лако – сазнај како” биће речи о различитим стиловима учења, методама и техникама које су значајне за лакше и брже учење и памћење, мотивацији и организацији процеса учења.
  • „Планирање и организација времена” помоћи ће бруцошима да боље планирају своје време, служе се различитим техникама организације и издвоје приоритете, како би искористили свој максимум током студија.
  • На предавању „Како написати семинарски рад” биће речи о правилима академског писања, проналажењу и цитирању литературе, као и о значају добре припреме.
  • Радионица „Презентационе вештине – усмени испит као јавни наступ” је одлична прилика за оне који имају трему при причању пред публиком – учесници ће моћи да чују више о јавном наступу, припремању и реализацији презентација и савете за што бољу припрему за усмени испит.
  • Радионица „Борба са страхом, тремом и стресом” може помоћи учесницима да развију здраве начине суочавања са стресним ситуацијама.
  • Радионица „Лакше ћемо заједно – тимски рад” пружиће информације о функционисању тимова, савете о томе како да се одаберу адекватне групе за учење или писање предиспитних обавеза и како да што ефикасније реше неминовне конфликте у групним процесима.
  • Предавање „Студенски живот за почетнике” , може бити од помоћи свима, посебно онима који нису из Београда пружањем информација о сналажењу у новом граду, саобраћају, културним дешавањима… Биће речи и о студентским картицама, попустима, ваннаставним активностима…

2017_Dani-podrske-brucosima