УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Пројект “DANUrB”: Извештај са радионице у Голупцу, 15-17. октобар 2017.

Фото © DANUrB

Interreg_DANUrB_logo

“DANUrB” пројект: Извештај са радионицe у Голупцу
15-17. октобар 2017.

Последња радионица у оквиру истраживачког пројекта DANUrB – DANube Urban Brand одржана је у Голупцу 15-17. октобра 2017. године. Главни организатор радионице био је Архитектонски факултет у Београду као партнер на пројекту, док је суорганизатор Општина Голубац преко Туристичке организације општине као придруженог учесника на пројекту.

Организацијом скупа руководила је проф. Александра Ђукић, као пројект менаџер испред Архитектонског факултета у Београду, технички секретар радионице био је Бранислав Антонић, а студентску радионицу водила је др Милена Вукмировић. На радионици су учествовале и проф. Александра Ступар, као члан надзорног одбора пројекта, и Светлана Толић, као финансијски менаџер испред Архитектонског факултета у Београду.

2017_DANUrB_Golubac_00

Учесници радионице испред тврђаве Голубац, октобар 2017. | Фото © DANUrB

Радионица је имала два дела, радионицу за партнере-истраживаче и студентску радионицу. Укупно је учествовало преко 100 учесника из преко 30 партнерских организација из 7 подунавских држава. Близу половине су чинили студенти са 6 партнерских факултета: из Беча, Братиславе, Будимпеште, Новог Сада, Београда и Букурешта. Учесници су поред Голупца и Голубачке тврђаве обишли и упознали се са целим Ђердапом, укључујући и посету археолошког локалитету Лепенски вир и Музеју НП Ђердап у доњем Милановцу.

Значај радионице подигнут је на виши ниво кроз посебан извештај са радионице објављен у емисији „Ово је Србија“ на првом програму РТС-а.

Прилог о радионици у оквиру емисије “Ово је Србија” (аутор прилога: Александра Марковић) | © Радио-телевизија Србије

2017_DANUrB_Golubac_01

2017_DANUrB_Golubac_02

Фото © DANUrB

DANUrB пројекат – DANube Urban Brand је изградња регионалне мреже кроз туризам и образовање ради јачања „дунавског“ културног идентитета и солидарности. Пројекат је финансиран од стране Европске уније, кроз INTERREG Danube програм прекограничне сарадње.

Више о DANUrB пројекту:
DANUrB – INTERREG Danube programme: www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb
DANUrB – Facebook: www.facebook.com/DANubeUrbanBrand