UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Foto © DANUrB

Interreg_DANUrB_logo

“DANUrB” projekt: Izveštaj sa radionice u Golupcu
15-17. oktobar 2017.

Poslednja radionica u okviru istraživačkog projekta DANUrB – DANube Urban Brand održana je u Golupcu 15-17. oktobra 2017. godine. Glavni organizator radionice bio je Arhitektonski fakultet u Beogradu kao partner na projektu, dok je suorganizator Opština Golubac preko Turističke organizacije opštine kao pridruženog učesnika na projektu.

Organizacijom skupa rukovodila je prof. Aleksandra Đukić, kao projekt menadžer ispred Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, tehnički sekretar radionice bio je Branislav Antonić, a studentsku radionicu vodila je dr Milena Vukmirović. Na radionici su učestvovale i prof. Aleksandra Stupar, kao član nadzornog odbora projekta, i Svetlana Tolić, kao finansijski menadžer ispred Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

2017_DANUrB_Golubac_00

Učesnici radionice ispred tvrđave Golubac, oktobar 2017. | Foto © DANUrB

Radionica je imala dva dela, radionicu za partnere-istraživače i studentsku radionicu. Ukupno je učestvovalo preko 100 učesnika iz preko 30 partnerskih organizacija iz 7 podunavskih država. Blizu polovine su činili studenti sa 6 partnerskih fakulteta: iz Beča, Bratislave, Budimpešte, Novog Sada, Beograda i Bukurešta. Učesnici su pored Golupca i Golubačke tvrđave obišli i upoznali se sa celim Đerdapom, uključujući i posetu arheološkog lokalitetu Lepenski vir i Muzeju NP Đerdap u donjem Milanovcu.

Značaj radionice podignut je na viši nivo kroz poseban izveštaj sa radionice objavljen u emisiji „Ovo je Srbija“ na prvom programu RTS-a.

Prilog o radionici u okviru emisije “Ovo je Srbija” (autor priloga: Aleksandra Marković) | © Radio-televizija Srbije

2017_DANUrB_Golubac_01

2017_DANUrB_Golubac_02

Foto © DANUrB

DANUrB projekat – DANube Urban Brand je izgradnja regionalne mreže kroz turizam i obrazovanje radi jačanja „dunavskog“ kulturnog identiteta i solidarnosti. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, kroz INTERREG Danube program prekogranične saradnje.

Više o DANUrB projektu:
DANUrB – INTERREG Danube programme: www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb
DANUrB – Facebook: www.facebook.com/DANubeUrbanBrand