УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2018_u-poseti-Muzeju-savremene-umetnosti_01

Стручно вођење кроз изложбу кустоскиње мр Mишеле Блануша, музејског саветника МСУБ.

Muzej_savremene_umetnosti_logo_main

Студенти I године Мастер академских студија Унутрашња архитектура 2018/19 су у среду, 12.11.2018. године, у оквиру предмета МУАД-11020 Култура дизајна, руководиоца др. Мариеле Цветић, ван.проф. посетили Музеј савремене уметности у Београду и Ретроспективну изложбу Илије Шошкића: “Акционе форме” уз стручно вођење кустоскиње мр Mишеле Блануша, музејског саветника. То је прва изложба коју Музеј савремене уметности  у Београду (МСУБ) и Музеј савремене уметности Војоводине (МСУВ) организују заједнички, и истовремено се одржава у Београду и Новом Саду. Изложба траје до 24. децембра 2018. године.

710-soskic-cir

Ретроспективна изложба Илије Шошкића: “Акционе форме”

Основни циљ наставе на предмету Култура дизајна је да се студенти упознају са дизајном као културним феноменом, “дизајном у доба културе”, односима: визуелне културе, материјалне културе и културе дизајна, као и студија дизајна. На часовима се истражује однос дизајнера према другим академским дисциплинама: студијама културе, антропологији, материјалној култури, визуелној култури, политичкој економији.

Ова посета изложбе је била прилика да се студентима представи међуинституционална сарадња између Музеја савремене уметности у Београду и Музеја савремене уметности Војводине у Новом Саду, као и процес осмишљавања овакве комплесне изложбе и поставке.

Акционе форме
Ретроспективна изложба Илије Шошкић

Музеј савремене уметности Војводине, Дунавска 37, Нови Сад
Од 12. октобра до 16. децембра 2018. године.

Музеј савремене уметности, Ушће 10, Београд
Од 13. октобра до 24. децембра 2018. године.

2018_u-poseti-Muzeju-savremene-umetnosti_02

2018_u-poseti-Muzeju-savremene-umetnosti_03

Стручно вођење кроз изложбу кустоскиње мр Mишеле Блануша, музејског саветника МСУБ.