УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Миксер фестивал 2017 поново у силосима!

Девето издање највећег регионалног фестивала креативности одржаће се од 25. до 28. маја 2017. године на месту на коме је све и почело – у силосима некадашњег Житомлина на доњем Дорћолу (Дунавски кеј бр. 46), под аутобиографским слоганом “МИГРАЦИЈЕ”. Омиљена локација публике Миксер фестивала на доњем Дорћолу поново ће угостити велики број врхунских имена из области архитектуре и дизајна, урбаног развоја и планирања, стручњаке нових техонологија, ангажоване уметнике и музичаре из региона и света.


Повезани текстови:
Регионални конкурс за графички дизајн фасаде: ”Кућа за све наше људе”
Миксер фестивал 2016: Осетљиво друштво

Почео је Миксер Фестивал 2015
Радионица: Young Balkan Designers 2015 – Idea workshop – Belgrade
Конкурс: Young Balkan Designers 2015 (Млади балкански дизајнери 2015)


mikser-migartion-program_opt

Миксер фестивал 2017 фокусираће се на успостављање нових односа између урбане средине, друштва, уметности, природе и технологије, из чега простичу четири главне теме фестивала – МИГРАЦИЈЕ, ОБРАЗОВАЊЕ У ПОКРЕТУ, ТЕХНОЛОГИЈЕ И УМЕТНОСТ, НОВЕ ФАБРИКЕ КУЛТУРЕ – које уједно рефлектују најактуелније изазове са којима се унутар српског друштвеног и културног обрасца суочава и сама организација Миксер.

Четири кључне програмске теме обрађују се кроз 9 програмских целина фестивала: Mikser Talks, Градови за све, Миграције, Технологија и уметност, Дизајн зона, Визуелне уметности, Еду зона, Миксер Кидс, Кино Миксер и Mikser Music.

Mikser-festival_silosi_opt

Миксер фестивал 2017 у силосима некадашњег Житомлина на доњем Дорћолу (Дунавски кеј бр. 46).

Посебан новитет овогодишњег фестивала биће и четвородневни Tech&Art Expo у сарадњи са Нордеусом који ће окупити младе креативце и партнере из области гејминга, визуелних ефеката, виртуелне реалности и публици фестивала дочарати могућности нових технологија примењених у уметности и ИТ сектору.

Видимо се 25. маја у Житомлину!

Silosi_migracija_Mikser-FEstival-2017