UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Mikser festival 2017 ponovo u silosima!

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja 2017. godine na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu (Dunavski kej br. 46), pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”. Omiljena lokacija publike Mikser festivala na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.


Povezani tekstovi:
Regionalni konkurs za grafički dizajn fasade: ”Kuća za sve naše ljude”
Mikser festival 2016: Osetljivo društvo

Počeo je Mikser Festival 2015
Radionica: Young Balkan Designers 2015 – Idea workshop – Belgrade
Konkurs: Young Balkan Designers 2015 (Mladi balkanski dizajneri 2015)


mikser-migartion-program_opt

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE – koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz 9 programskih celina festivala: Mikser Talks, Gradovi za sve, Migracije, Tehnologija i umetnost, Dizajn zona, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Mikser-festival_silosi_opt

Mikser festival 2017 u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu (Dunavski kej br. 46).

Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni Tech&Art Expo u saradnji sa Nordeusom koji će okupiti mlade kreativce i partnere iz oblasti gejminga, vizuelnih efekata, virtuelne realnosti i publici festivala dočarati mogućnosti novih tehnologija primenjenih u umetnosti i IT sektoru.

Vidimo se 25. maja u Žitomlinu!

Silosi_migracija_Mikser-FEstival-2017