УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Erasmus+ пројекат KLABS: Радионица и дебата на Бијеналу архитектуре у Венецији 2016.

KLABS_logo

У оквиру овогодишњег Венецијанског бијенала архитектуре, Erasmus+ пројекат KLABS организује радионицу MY_RES, отворену дебату у оквиру које ће учесници имати могућност да креативно анализирају и дискутују однос свог поља деловања (професионалног, академског и истраживачког рада) према актуелним питањима одрживости и отпорности. KLABS окупља 11 академских институција из Европе и региона. Свака од њих делује у специфичном контексту и развија свој особени став према данашњем стању струке, праксе као и сопствени поглед на активности које воде ка “бољој” будућности.

Назив радионице MY_RES указује на питања која су у основном домену пројекта (FOR SUSTAINABLE AND RESILIENT ENVIRONMENTS), а њен очекивани резултат конципиран као OUR_RES, алудира на формулисање заједничких поља интересовања, пресечне тачке које ће еволуирати у повезујуће елементе, основ за нову и креативну сарадњу. RES се може вишезначно читати: као скраћеница од RESilience или Resilience-Ecology-Sustainability или RESearch или RESolution или… – донесите своју RES (резолуцију) на Бијенале или се вратите са новом после наше радионице!


Повезани текстови:
Отворен павиљон Србије на Бијеналу архитектуре 2016 у Венецији
Пројект: Erasmus+ CBHE Project: Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments – KLABS
Радионица Use-ReUse: Adaptive Modernism – Biennale Sessions 2014


Пројекат Creating the Network of Knowledge Labs for Sustainable and Resilient Environments (акроним KLABS) је један од пројеката изградње капацитета у високом образовању (ERASMUS+ KA2). Циљ пројекта KLABS је унапређење и модернизација последипломских нивоа образовања у високошколским установама земаља Западног Балкана којима се развијају компетенције младих професионалаца у областима релевантним за формирање одрживог како природног тако и социјалног и изграђеног окружења, с посебним освртом на моделе развоја у контексту прилагођавања климатским променама и пружања адекватног одговора на потенцијалне природне катастрофе настале као последица тих промена.

Радионица ће се одржати у српском националном павиљону у Ђардинима у четвртак, 14. јула 2016. године, 14.30-17.30h – дођите и придружите нам се!

EU-flag_Co-funded-Project

venice-architecture-biennale-2016-serbian-pavilion-map

venice-architecture-biennale-2016-serbian-pavilion-heroic-free-shipping-milos-nedic

Павиљон Републике Србије на Бијеналу архитектуре у Венецији 2016. | Фото © Милош Недић