УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА ЈКП „БЕОГРАДСКИ МЕТРО И ВОЗ“ И АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

bgmetro_arhitektonski1

Директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Андреја Младеновић и декан Архитектонског факултета Универзитета у Београду Владимир Лојаница данас су потписали Споразум о сарадњи, у циљу унапређења струке, иновација и технолошког развоја и већег укључивања академске заједнице у пројекат изградње београдског метроа.

Декан Архитектонског факултета је истакао да је потписани кровни споразум почетна тачка у сарадњи ЈКП „Београдски метро и воз“ и факултета, а да долази време да се, како професорски тако и студентски кадрови укључе у сам пројекат изградње метроа и да ће та међусобна сарадња бити плодоносна.

Господин Младеновић истиче да је потписивање споразума нова страница у сарадњи градских предузећа и образовних институција, јер је од великог значаја да се научна заједница укључи у овај капитални пројекат, који ће, како каже господин Младеновић, створити велики број стручњака. Додаје да је од самог оснивања предузећа постојала сарадња са Архитектонским факултетом и да је она сада и озваничена. Уследила је и презентација, где су студенти имали прилику да се детаљније упознају са пројектом изградње метроа.

Марија Косовић испред Урбанистичког завода Београда је говорила о правилима уређења, грађења метро система, идејиним решењима и позвала студенте Арх. Факултета да учествују у расписаном конкурсу за дизајн ентеријера станица друге линије београдског метроа.

Београдски метро и воз овим наставља успешну сарадњу са факултетима, следећа презентација биће одржана у петак, 22. 12. на Машинском факултету!

bgmetro_arhitektonski2

bgmetro_arhitektonski3

bgmetro_arhitektonski4

bgmetro_arhitektonski5