УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Стручна пракса у јавној управи – отворен конкурс за 2024. годину

Универзитет у Београду позива студенте основних и мастер студија да се пријаве на Конкурс за обављање студентске стручне праксе у органима државне управе и локалне самоуправе.

Преко 450 студената ће кроз овај програм моћи да обави обавезну стручну праксу у предстојећем семестру.

Позив је отворен за студенте следећих факултета: Пољопривредни факултет, Правни факултет, Економски факултет, Факултет организационих наука, Факултет политичких наука, Грађевински факултет, Филозофски факултет, Архитектонски факултет, Факултет безбедности, Саобраћајни факултет, Филолошки факултет, Географски факултет, Машински факултет, Електротехнички факултет, Факултет ветеринарске медицине, Физички факултет, Шумарски факултет, Биолошки факултет, Технолошко-металуршки факултет, Хемијски факултет, Рударско-геолошки факултет, Факултет спорта и физичког васпитања, Математички факултет и Факултет за физичку хемију.

Позиције за праксу су отворене у укупно 53 органа државне управе и локалне самоуправе, највише у Градској управи Града Београда (83), Министарству заштите животне средине (30), Републичкој дирекцији за робне резерве (24), Центру за разминирање (24), Служби за управљање кадровима (20), Министарству државне управе и локалне самоуправе (17), Министарству правде (15) и Министарству просвете (14).

Пракса ће се обављати у периоду од 4. марта до 1. јула 2024. године у трајању од минимално 80 часова (четири недеље по четири сата).

Погледајте:

Интегрални текст конкурса

Водич „Студентске стручне праксе у јавној управи“

Пријављивање се врши на порталу Центра за развој каријере Универзитета у Београду:

http://skr.rs/strucnapraksa2024

За пријаву ће студентима бити неопходна потврда о студирању са факултета.

Конкурс ће бити отворен до 15. јануара 2024. у поноћ.