УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Продужен рок за пријаву за летњу студентску праксу у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре!

do 1. jula

Позивају се студенти завршне године основних и мастер студија да се пријаве за обављање студентске праксе у предузећима и установама у надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре: Србија Карго, Саобраћајни институт ЦИП, Дирекција за железнице, Институт за путеве, КОРИДОРИ СРБИЈЕ, Контрола летења Србије и Црне Горе СМАТСА, Путеви Србије, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, Дирекција за водне путеве, AirSerbia, Инфраструктура железнице Србије.

Детаљне информације и описи позиција налазе се на сајту Центра за развој каријере Универзитета у Београду на страници: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23-II, где се обавља и пријављивање заинтересованих кандидата.

Пракса ће трајати три месеца, уз обезбеђену новчану надокнаду за студенте и непосредно одређеног ментора из реда запослених, у периоду од 10. јула до 6. октобра.

Програм праксе реализује се на основу Протокола о сарадњи потписаног између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Универзитета у Београду у области организовања и реализовања стручне праксе студената у Министарству, органима у саставу Министарства, јавним предузећима и јавним агенцијама које обављају делатности из делокруга рада Министарства, како би што више студената стекло практична знања и вештине и релевантно радно искуство током студија.

У првом циклусу студенти су имали прилику да обављају праксу у различитим секторима Министарства, док је за други циклус отворено укупно 136 места за студенте у јавним предузећима и установама у надлежности Министарства.

Рок за пријављивање студената продужен је до 1. јула 2023. у поноћ.

Најинтересантнија позиција која је отворена за студенте Архитектонског факултета је:
• Пројектант сарадник на изради архитектонских пројеката у Заводу за архитектуру и урбанизам у Саобраћајном институту ЦИП CIP https://isk.omega.rs/v3/czrk/jobpost.php?jobpost_id=14057
Осим тога, отворено је још неколико позиција у  AirSerbia на којима студенти архитектуре могу стећи искуство на пословима графичког и дигиталног дизајна и другим пословима, погледајте детаљније на: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/stranice/uploads/mgsivodicIIciklus2023/arh.pdf