УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

КОНКУРС ЗА 2 КОФИНАНСИРАНЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ У ТРАЈАЊУ ОД 6 МЕСЕЦИ КОЈЕ ДОДЕЉУЈУ АГЕНЦИЈА WILMOTTE & ASSOCIES ARCHITECTES И ФРАНЦУСКИ ИНСТИТУТ У СРБИЈИ

praksa

КОНКУРС ЗА 2 КОФИНАНСИРАНЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ
У ТРАЈАЊУ ОД 6 МЕСЕЦИ КОЈЕ ДОДЕЉУЈУ
АГЕНЦИЈА WILMOTTE & ASSOCIES ARCHITECTES И ФРАНЦУСКИ ИНСТИТУТ У СРБИЈИ
ЗА СТУДЕНТЕ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Након потписаног споразума о сарадњи између агенције Wilmotte & Associés architectes, Француског Института у Србији и Архитектонског факултета Универзитета у Београду раписан је конкурс за финансирање 2 стипендије за стручну праксу у трајању од 6 месеци за два студента Архитектонског факултета у просторијама архитектонског бироа Wilmotte & Associés architectes у Паризу, почев од 15. септембра 2023.

Агенција Wilmotte & Associés architectes је престижни архитектонски биро, који своје знање и умеће развија у Француској, као и у свету, од Узбекистана до Јапана, преко Кореје до Сенегала, све до Бугарске. Окупља 250 сарадника 27 различитих националности и послује у 23 земље.

Разноврсност пројеката и програма које израђује Wilmotte & Associés не престаје да изненађује: велики инфраструктурни пројекти, стадиони, терцијарни пројекти, куле, болнице, стамбене зграде, винарије, хотели, позоришта, музеји, конгресни центри, приватне куће… Сви задовољавају строге критеријуме елеганције, ефикасности и квалитета.

Музеографија, сценографија, архитектура, унутрашња архитектура, дизајн, толико је области за које је агенција Wilmotte & Associés стручна.

Као мултидисциплинарна агенција делује како у јавном тако и у приватном сектору, а посебно у свету луксуза. Међутим, Wilmotte & Associés се не своди само на осмишљавање архитектонског пројекта. Посвећена је и обучавању младих архитеката, а 2005. године покренула је Фондацију компаније која организује конкурсе који омогућавају да се открију и подрже млади дипломирани таленти и награди њихов изузетан квалитет. Агенција има подршку Министарства културе Француске.

 

Практиканти у агенцији Wilmotte & Associés

Агенција Wилмотте & Ассоциéс својим деловањем доприноси развоју техничких и практичних знања студената лауреата, омогућавајући им да стекну искуство уз професионалце. Студенти ће имати прилику да уроне у свет архитектуре уз привилеговану подршку.

– Оснаживање професионалне интеграције будућих дипломаца архитектуре

Знања стечена током стручне праксе омогућиће да се повећа њихова запошљивост када дипломирају и да се лакше укључе у активан живот.

– Допринос личном и професионалном развоју

Одлазак у страну земљу, уз јасан оквир, веома је подстицајан и обогаћујући како на личном тако и на професионалном плану. Лауреати ће, кроз ову стручну праксу, имати прилику да упознају нову културу што ће им омогућити да се на крају отворе према свету

 

Практичне информације

1) Покривени трошкови (кофинансирање стипендије између Француског института у Србији и архитектонског бироа Wilmotte & Associés у Паризу: путовање (међународно), трошкови живота, купони за храну, курс француског у Француском институту у Србији. Боравак треба да се реализује од 15. септембра 2023.

2) Циљна група: студенти 4. или 5. године студија на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, који желе да стекну конкретно искуство у радном окружењу и да открију професионално окружење како би направили прве кораке у својој каријери.

3) Критеријуми

– Добар ниво француског или енглеског језика
– Мотивација да се учи
– Склоност ка екипном раду
– Познавање следећих софтвера: Autocad (обавезно), Suite Adobe, 3DS, Rhino, Revit.

4) Конкурсну документацију чини:
– Мотивационо писмо на француском (или енглеском);
– Curriculum-vitae на француском (или енглеском);
–  Списак положених испита са оценама на Архитектонском факултету у Београду;
– Доказ о студентском статусу на Архитектонском факултету у Београду;
– Портфолио студента;
– Владање следећим софтверима: Autocad (обавезно), Suite Adobe, 3DS, Rhino, Revit.

5) Подношење конкурсне документације проследити маилом на: vesna.adamovic@institutfrancais.rs до петка 5. маја 2023. (и тог дана)

Весна Адамовић, сарадница за мобилност/универзитетску и научну сарадњу Француски институт у Србији Змај Јовина 11 – 11 000 Београд

Тел: (011) 302 36 39

Конкурсна документација треба да се пошаље или достави електронским путем најкасније до 5. маја (и тај дан). Ниједан досије који пристигне након тог датума неће бити узет у обзир. Сви непотпуни досијеи биће елиминисани.

Напомена: Молимо вас да сву конкурсну документацију прослеђену електронским путем скенирате као један ПДФ фајл.

Резултати ће бити објављени у мају 2023.

 

Screenshot 2023-04-07 at 10.35.18