УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

BASF Innovation Hub 2021

Са великим задовољством обавештавамо вас да је водећа светска хемијска компанија БАСФ и ове године одлучила да подржи стартапе и иноваторе и њихове идеје.

 

BASF Innovation Hub 2021 ове године у фокусу има теме и иновације које се односе на побољшање одрживости животне средине.

 

Најбоља иновација или стартап идеја на националном нивоу добија прилику да као победничко решење локалног такмичења обезбеди за себе инвестицију у вредности од 2.500 ЕУР, као и могућност за даљу подршку у висини од 5.000 ЕУР, као победник финалног такмичења – без обзира на то да ли ће БАСФ наставити да подржава идеју.

 

BASF Innovation Hub 2021 састоји се од две главне целине

:

 

BASF Innovation Hub 2021 локално такмичење: представља прву фазу такмичења. Након пријаве, 5 најбољих идеја добија прилику да се представи пред Локалним жиријем, који ће одабрати победника локалног такмичења. Победници локалних такмичења аутоматски се квалификују за BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale.

 

BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale: јединствена прилика за победнике локалних такмичења да представе своје иновације и старт-уп идеје широј публици и потенцијално осигурају инвестицију за свој даљи развој.

 

Земље учеснице: Аустрија и Мађарска (заједничко такмичење), Босна и Херцеговина, Хрватска, Србија и Словенија (заједничко такмичење), Бугарска, Грчка, Чешка Република и Словачка (заједничко такмичење) и Румунија.

 

BASF Innovation Hub 2021 настоји да подржи иноваторе и старт-уп идеје које покривају неку од следећих тема:

 

  • Чиста енергија (примери укључују: дигитална решења са фокусом на повећање енергетске ефикасности, решења за повећање удела обновљивих извора енергије у напајању (термална, соларна и енергија ветра), решења за топлотну енергију и изолацију, оптимизација грејања, хлађења и вентилације, декарбонизација енергетских система и промоција технологија са нултом емисијом штетних гасова);
  • Дигитална пољопривреда (примери укључују: технологије прецизне примене, саветодавне услуге за дигиталну пољопривреду, решења за дигиталну пољопривреду, решења која доприносе побољшању одрживости прехрамбених система, производи за заштиту усева, биолошка заштита усева);
  • Циркуларна економија (примери укључују: решења која доприносе одрживим и еколошки прихватљивијим производним циклусима, дигиталну основу за процес рециклаже у затвореном циклусу, решења за биоразградиву и био пластику, решења за (био)хемијску рециклажу, катализаторе за процес рециклаже, рециклажу батерија, производе који штеде ресурсе и услуге).

 

Пријаве су отворене од 7. јуна до 15. септембра 2021. године. Локални жири из сваког региона одабраће 5 такмичарских идеја. Једна од пет идеја добиће прилику да учествује на BASF Innovation Hub 2021 Grand Finalu.

 

Више информација о пројекту и роковима можете пронаћи на нашем вебсајту: join-innovationhub.com.