УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Представљање публикације: “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” – Ана Никезић

Позивамо вас да нам се придружите на представљању публикације проф. др Ане Никезић: “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” која ће се одржати у четвртак, 13. децембра 2018. године у 19.00 часова, у Кули Небојша, Булевар Војводе Бојовића, Београд.

О књизи ће говорити рецензенти: др Владан Ђокић, редовни професор, дипл.инж.арх. Зоран Лазовић, редовни професор, дипл.инж.арх. Владимир Лојаница, редовни професор и др Сретен Вујовић, редовни професор Филозофског факултета у Београду.


Представљање књиге:
“Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” – Ана Никезић

Књига је настала из намере да се докторска дисертација под називом “Трансформација концепта породичне куће у условима регенерације градског центра” (Никезић, 2006) прилагоди широј читалачкој публици, и да се намени, како студентима архитектуре и сродних дисциплина, тако и свима онима који желе да стекну увид у начин на који архитектура гради живот. Посебно је намењена онима који верују у нераскидиву везу између архитектуре и културе.

Посматрање савременог живота у граду из перспективе архитектуре усмерило је ток књиге ка испитивању повезаности човека и града кроз призму културе свакодневог. Овај однос се посматра кроз породичну урбану кућу, као феномен који представља један од основних елемената структуре града и истовремено свеукупни израз стила живота њених корисника…

Посебну страницу о овој публикацији можете погледати овде:
Публикација: “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” – Ана Никезић

Добродошли!

Knjiga_Formati_za_urbani_zivot_odabrano---1-of-15

Публикација: “Формати за урбани живот: породична кућа у савременом граду” – Ана Никезић | Фото: М.Булатовић