UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Predstavljanje publikacije: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju publikacije prof. dr Ane Nikezić: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” koja će se održati u četvrtak, 13. decembra 2018. godine u 19.00 časova, u Kuli Nebojša, Bulevar Vojvode Bojovića, Beograd.

O knjizi će govoriti recenzenti: dr Vladan Đokić, redovni profesor, dipl.inž.arh. Zoran Lazović, redovni profesor, dipl.inž.arh. Vladimir Lojanica, redovni profesor i dr Sreten Vujović, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.


Predstavljanje knjige:
“Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić

Knjiga je nastala iz namere da se doktorska disertacija pod nazivom “Transformacija koncepta porodične kuće u uslovima regeneracije gradskog centra” (Nikezić, 2006) prilagodi široj čitalačkoj publici, i da se nameni, kako studentima arhitekture i srodnih disciplina, tako i svima onima koji žele da steknu uvid u način na koji arhitektura gradi život. Posebno je namenjena onima koji veruju u neraskidivu vezu između arhitekture i kulture.

Posmatranje savremenog života u gradu iz perspektive arhitekture usmerilo je tok knjige ka ispitivanju povezanosti čoveka i grada kroz prizmu kulture svakodnevog. Ovaj odnos se posmatra kroz porodičnu urbanu kuću, kao fenomen koji predstavlja jedan od osnovnih elemenata strukture grada i istovremeno sveukupni izraz stila života njenih korisnika…

Posebnu stranicu o ovoj publikaciji možete pogledati ovde:
Publikacija: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić

Dobrodošli!

Knjiga_Formati_za_urbani_zivot_odabrano---1-of-15

Publikacija: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić | Foto: M.Bulatović