УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2016_BIO_Faraway-So-Close

Музеј архитектуре и дизајна у Љубљани објавио је конкурс за учешће на 25. бијеналу дизајна под називом Faraway, So Close, које ће водити кустоскиња Angela Rui и кустоскиња музеја Маја Вардјан.

Позив је упућен дизајнерима, архитектима, редитељима, графичким дизајнерима, илустраторима, писцима, аниматорима, фотографима, истраживачима и осталим интердисциплинарним ствараоцима који бијенале виде као експерименталну, групну платформу за тестирање, развој и ширење властитих приступа и знања везаних за проблеме и структуре новог формата бијенала.


Повезан текст:
Конкурс: Платформа ФутурА (Future Architecture Platform)


Седам познатих личности из земље домаћина, Словеније, изабрано је због њихових личних и професионалних пројеката изван сфере дизајна. Њихово знање и оригиналност интерпретираће седам међународних креативаца изабраних на темељу њихових способности коришћења дизајна и архитектуре као алата за истраживање савремених питања. Тестирањем дисциплина изван њихових зона комфора, Faraway, So Close представиће могуће сценарије који се баве и глобалним и локалним проблемима.

Седам учесника ће радити у седам тимова: Андреј Детела и Studio Formafantasma посветити ће се теми Underground Release, Матеј Фегуш и Matali Crasset теми Occupying Woods, Изток Ковач и Point Supreme радити ће на проблему After Utopia, Мојца Кумрдеј и Didier Faustino на теми Brand New – Coexistence, Клемен Кошир и Studio Mischer’Traxler на теми Countryside Reloaded, Рената Салецл и Studio Folder на Resilience of the Past, а Марин Медак и Odo Fioravanti на теми New Heroes.

Након што одаберу тим, изабрани учесници ће се активно укључити у истраживачки и дизајнерски процес, који ће започети у септембру 2016. године у Љубљани.

Од 25. маја до 29. октобра 2017. у Љубљани, Faraway, So Close – 25. бијенале дизајна представиће седам локалних интервенција с објашњеним резултатима рада сваке екипе, уједињених кроз средишњу изложбу с пропратним каталогом.

Више информација можете пронаћи овде: FARAWAY, SO CLOSE – 25th Biennial of Design

Важни датуми:
Рок за пријаву: 10. јул 2016.
Одабир учесника: јул 2016.
Почетни догађај: 12-16. септембар 2016.
Процес: јесен 2016. – пролеће 2017.
Изложба: 25. мај – 29. октобар 2017.