УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
2015_Ilka's-Dream-of-Chairs_main
Победнички рад на интернационалном конкурсу Basic Balkan Architecture: „Ilka’s Dream of Chairs“ – Кристијан Дашек и Луиз Позо | © Christian Daschek, Luis Pozo

Kolektiv_Logo120x120BAB_Logo120x120

У оквиру Другог Балканског архитектонског бијенала и изложбе Basic Balkan Architecture, галерија Колектив позива све заинтересоване да се прикључе отвореној радионици израде просторне инсталације победничког рада интернационалног конкурса Basic Balkan Architecture: „Ilka’s Dream of Chairs“, аутора Кристијана Дашека (Christian Daschek) из Аустрије и Луиза Позоа (Luis Pozo) из Боливије.

Изложба ће бити отворена у уторак, 08. децембра 2015. године у  20.00 часова и представиће пројекат који ће се развијати током њеног трајања, као резултат заједничког рада: радионице ће водити аутори победничког рада, сваког дана од 17.00 до 21.00h, у периоду од 08. до 13. децембра, у галерији Колектив (Карађорђева 53). Сви заинтересовани могу да се пријаве путем мејла bba@kolektiv.rs.

2015_Ilka's-Dream-of-Chairs_02
© Christian Daschek, Luis Pozo

Илкин сан о столицама је инсталација која се састоји од мноштва модуларних хоклица које су скупа обликују просторну инсталацију. Илкине столице су колаж од остатака дрвених елемената, од којих сваки носи другачију причу о томе како је и зашто некада био коришћен. Тек сви они заједно формирају стабилну столицу са новом сврхом коришћења. Столице се могу састављати на лицу места од стране посетилаца изложбе, на овај начин градећи структуру која настаје заједничким трудом и чинећи да се сам процес рада и стваралаштва стави у фокус изложбе. Производњом столица као грађевинских елемената веће просторне структуре, функционалност ове инсталације може бити продужена и након периода изложбе.

У Илкиној визији становници града нису само потрошачи већ и актери који граде, уче и подучавају, дискутују и међусобно сарађују како би заједнички решавали проблеме.

Учешће је бесплатно, а сваки учесник ће моћи, након затварања изложбе, са собом да понесе столицу коју је направио.


Повезани текстови:
Конкурс: Основна балканска архитектура (Basic Balkan Architecture)
Конференција: Балкански архитектонски бијенале – БАБ 2015


Овде можете погледати победнички рад конкурса Basic Balkan Architecture: Ilka’s Dream of Chairs

2015_Ilka's-Dream-of-Chairs_01
© Christian Daschek, Luis Pozo

Време и место

Отварање изложбе:
/08. децембар 2015/
/20.00h/
/Галерија Колектив, Карађорђева 53, Београд/

Радионица:
/08 – 13. децембар 2015/
/17.00 – 21.00h сваког дана трајања радионице/
/Галерија Колектив, Карађорђева 53, Београд/