УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Предавање: Њ.Е. госпођа Кристин Моро, амбасадор Републике Француске у Београду

ChristineMoro_o
Њ.Е. госпођа Кристин Моро | Фото © Танјуг

Paris Climat 2015 – COP 21: how can we all take part in the adapation effort to climate change?

предавање Њ.Е. госпође Кристин Моро,
амбасадора Републике Француске у Београду,

01. јун 2015. године, у 12.00h,

свечана сала Ректората Универзитета у Београду

Универзитет у Београду има част да вас позовe на предавање Њ.Е. госпође Кристин Моро (Mme Christine Moro), амбасадора Републике Француске у Београду, која ће говорити на тему проблематике климатских промена под насловом „Paris Climat 2015 – COP 21: how can we all take part in the adapation effort to climate change?“.

Проблематика климатских промена веома је важна за Француску, нарочито ове године, имајући у виду да ће Француска бити домаћин и председавајући Конференцији Уједињених нација о климатским променама (COP 21), која ће бити одржана у Паризу у децембру 2015. године. У свом обраћању студентима Универзитета у Београду, Њ.Е. госпођа Кристин Моро представиће кључну улогу Француске у процесу припреме најављене конференције и позваће студенте да се прикључе дискусији на тему појединачне одговорности у прилагођавању климатским променама, односно како сваки појединац може својим понашањем да постепено допринесе колективној промени животних навика и у будућности утиче на доношење одлука и обликовање јавних политика.

Предавање ће се одржати у понедeљак, 1. јуна 2015. године, у 12 сати у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, Студентски трг бр. 1. Улаз је слободан.

ParisClimat2015_COP21_Logo