UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
ChristineMoro_o
NJ.E. gospođa Kristin Moro | Foto © Tanjug

Paris Climat 2015 – COP 21: how can we all take part in the adapation effort to climate change?

predavanje NJ.E. gospođe Kristin Moro,
ambasadora Republike Francuske u Beogradu,

01. jun 2015. godine, u 12.00h,

svečana sala Rektorata Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu ima čast da vas pozove na predavanje NJ.E. gospođe Kristin Moro (Mme Christine Moro), ambasadora Republike Francuske u Beogradu, koja će govoriti na temu problematike klimatskih promena pod naslovom „Paris Climat 2015 – COP 21: how can we all take part in the adapation effort to climate change?“.

Problematika klimatskih promena veoma je važna za Francusku, naročito ove godine, imajući u vidu da će Francuska biti domaćin i predsedavajući Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (COP 21), koja će biti održana u Parizu u decembru 2015. godine. U svom obraćanju studentima Univerziteta u Beogradu, NJ.E. gospođa Kristin Moro predstaviće ključnu ulogu Francuske u procesu pripreme najavljene konferencije i pozvaće studente da se priključe diskusiji na temu pojedinačne odgovornosti u prilagođavanju klimatskim promenama, odnosno kako svaki pojedinac može svojim ponašanjem da postepeno doprinese kolektivnoj promeni životnih navika i u budućnosti utiče na donošenje odluka i oblikovanje javnih politika.

Predavanje će se održati u ponedeljak, 1. juna 2015. godine, u 12 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg br. 1. Ulaz je slobodan.

ParisClimat2015_COP21_Logo

1