УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Изложба

На Архитектонском факултету у Београду је у понедељак, 27. октобра 2014. године свечано отворена међународна изложба „Зелена архитектура у Кини и Србији“ у организацији Универзитета у Београду – Архитектонског факултета и Liaoning Science and Technology Publishing House из Кине.

IMG_3125_oo
Отворање међународне изложбе „Зелена архитектура у Кини и Србији“
Hong Liu, Liu Gang, Владан Ђокић, Li Manchang, Sun Shoushan, Радојко Обрадовић,
Владимир Лојаница и Stone Wu

Изложбу, којом су обухваћени референтни пројекти зелене архитектуре из обе земље, свечано су отворили господин Sun Shoushan, Заменик Министра за државну управу за штампу, публикације, радио, филм и телевизију Народне Републике Кине, Владан Ђокић, Декан Архитектонског факултета у Београду, Li Manchang, Амбасадор Народне Републике Кине у Србији, Радојко Обрадовић, Специјални саветник у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Владимир Лојаница, редовни професор Архитектонског факултета у Београду и представници кинеске Асоцијације архитеката и издавача.

IMG_3077_oo
Радојко Обрадовић, Yang Shang Hong, Владан Ђокић, Sun Shoushan, Liu Gang и Li Manchang

Свечаном отварању је претходила презентација гостујућих архитектонских бироа и компанија из Кине, које се у свом раду баве имплементацијом принципа зелене архитектуре. Гости из Кине су своју праксу представили колегама из Србије, а у дискусији су учествовали и студенти Архитектонског факултета.

IMG_2876_oo
Презентација принципа зелене архитектуре у Кини
IMG_2844_oo
Презентација принципа зелене архитектуре у Кини

Изложба се одржава у аули Архитектонског факултета до средине новембра 2014. године.

IMG_2752_oo
IMG_2756_oo_thumb

Галерије фотографија са презентације и отварања изложбе можете погледати на нашој званичној Facebook страници.