UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Izložba

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu je u ponedeljak, 27. oktobra 2014. godine svečano otvorena međunarodna izložba „Zelena arhitektura u Kini i Srbiji“ u organizaciji Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta i Liaoning Science and Technology Publishing House iz Kine.

IMG_3125_oo
Otvoranje međunarodne izložbe „Zelena arhitektura u Kini i Srbiji“
Hong Liu, Liu Gang, Vladan Đokić, Li Manchang, Sun Shoushan, Radojko Obradović,
Vladimir Lojanica i Stone Wu

Izložbu, kojom su obuhvaćeni referentni projekti zelene arhitekture iz obe zemlje, svečano su otvorili gospodin Sun Shoushan, Zamenik Ministra za državnu upravu za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, Vladan Đokić, Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Li Manchang, Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Radojko Obradović, Specijalni savetnik u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Vladimir Lojanica, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i predstavnici kineske Asocijacije arhitekata i izdavača.

IMG_3077_oo
Radojko Obradović, Yang Shang Hong, Vladan Đokić, Sun Shoushan, Liu Gang i Li Manchang

Svečanom otvaranju je prethodila prezentacija gostujućih arhitektonskih biroa i kompanija iz Kine, koje se u svom radu bave implementacijom principa zelene arhitekture. Gosti iz Kine su svoju praksu predstavili kolegama iz Srbije, a u diskusiji su učestvovali i studenti Arhitektonskog fakulteta.

IMG_2876_oo
Prezentacija principa zelene arhitekture u Kini
IMG_2844_oo
Prezentacija principa zelene arhitekture u Kini

Izložba se održava u auli Arhitektonskog fakulteta do sredine novembra 2014. godine.

IMG_2752_oo
IMG_2756_oo_thumb

Galerije fotografija sa prezentacije i otvaranja izložbe možete pogledati na našoj zvaničnoj Facebook stranici.

6