УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
KNAUF-stand_foto-Relja-Ivanic-1_o
Knauf штанд: Катарина Шкрбић, Марија Пантовић и Владимир Јовановић
Фото: Реља Иванић

Награде

Компанија Knauf, у сарадњи са високообразовним установама из области архитектуре и дизајна из Београда, Ниша и Новог Сада већ неколико година заредом расписује конкурс за идејно архитектонско решење штанда компаније на Сајму грађевинарства. И ове године конурс је расписан. Циљ конкурса било је пројектовање једноставног, функционалног, оргиналног, атрактивног и лако изводљивог штанда, примењујући искључиво њихове материјале и технике суве градње.

На конкурс је пристигло укупно 89 радова. Жири је наградио три рада. Прву награду освојили су студенти Универзитета у Београду – Архитектонског факултета: Катарина Шкрбић, Марија Пантовић и Владимир Јовановић, а под менторством Драгана Марковића.

Идеја пројекта била је обликовна и програмска организација штанда око централно постављеног зида који служи као репер у простору. Зид је истовремено и разделница између појединачних просторних целина Knauf штанда – простора за излагање и простора за практичне презентације или пријемног дела и простора за седење.

Награђене радове можете погледати на следећем линку:
http://www.superprostor.com/rezultati-studentskog-konkursa-za-knauf-paviljon/10573

Погледајте галерију фотографија реализације награђеног решења (фото: Реља Иванић):

Награђени студентски пројекат за Knauf штанд, аутора Катарине Шкрбић, Марије Пантовић и Владимира Јовановића: