УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Стручна пракса

GlobalTalent_prakse_o

Global Talent је програм стручних пракси у иностранству који студентима и дипломцима пружа прилику за професионално искуство и лични развој у мултикултуралном окружењу радом у компанијама и институцијама широм света. Едукативне праксе програма Global Talent представљају тип стручних пракси у областима које се односе на језичко и предметно подучавање деце и младих људи. Ове праксе подстичу развој предавалачких и презентационих вештина, комуникационих вештина и језика, као и професионални почетак предавачке каријере имплементирањем неформалних метода учења и креирањем јединственог окружења за учење за младе људе. Програм је намењен студентима завршних година и дипломцима старости између 20 и 30 година са добрим знањем енглеског језика. Рад у интернационалном окружењу као прилика да се знања, искуства и вештине размене са другим културама, данас је једна од кључних ствари која издваја успешне младе људе.

Путем едукативних пракси, студенти и дипломци имају могућност да проведу 3–6 месеци у иностранству, радећи у земљама као што су Кина, Турска, Индија, Бразил, Колумбија, Мексико, Русија, Пољска и друге. Праксе програма Global Talent доступне су током целе године и процес селекције је непрекидан. Плата у износу просечне зараде у земљи у којој се пракса одвија покрива месечне трошкове живота. Конкретан датум почетка праксе одређује се у договору са институцијом са којом ће студент на пракси сарађивати. За више детаља о овом програму и праксама које пружа, посетите сајт www.globaltalents.rs.

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој и остваривање позитивног утицаја на друштво.