УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

РАДИОНИЦА У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ “КРУГОВИ” Пре Салона 2024, 46. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

202

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет позива студенте да узму учешће на отвореном позиву за представнике Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, у оквиру десете јубиларне манифестације Пре Салона од 18. до 23. марта 2024. године у Музеју примењене уметности у Београду.

 

О манифестацији Пре Салона

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет десету годину за редом у сарадњи са Департманом за архитектуру и урбанизам Факултета техничких наука у Новом Саду, Грађевинско-архитектонским факултетом Универзитета у Нишу и Факултетом примењених уметности Универзитета уметности у Београду учествује у манифестацији ,,Пре Салона”, коју организује и спроводи Салон Музеја примењене уметности, у оквиру пратећег програма Салона архитектуре.

Архитектонски факултет ове, као и сваке претходне године узима учешће у манифестацији кроз низ студентских активности, од којих је најзначајнија главна студентска радионица, која настаје као директан резултат сарадње, умрежавања и размене искустава између четири факултета архитектуре и дизајна. Одабрани студенти ће радити у тимовима са студентима других факултета, под менторством бројних наставника, на формулацији различитих решења кроз креативно промишљање и заједнички рад, а у складу са централном темом радионице и манифестације “Кругови”.

 

Правила и услови учешћа

На позив за учешће на радионици се могу пријавити студенти свих степена студија Универзитета у Београду – Архитектонског факултета.

Број изабраних студената који ће учествовати на радионици је ограничен на 4.

Радионица ће се одвијати на српском језику.

Радионица ће бити вреднована са ЕСПБ бодовима.

 

Пријава

За пријаву је потребно предати 3D линијски, структурални просторни или изометријски цртеж пројекта и фотографије макете или 3д модела (до 3 фотографије) са неког од претходних Студио пројеката и кратко мотивационо писмо за учествовање на радионици са основним подацима (име и презиме, e-mail адреса и степен студија)

Ментори студената са Универзитета у Београду – Архитектонског факултета током манифесатације Пре Салона 2024 биће доцент др Маја Драгишић и асистент арх. Снежана Златковић.

Пријаве се предају слањем на e-mail: maja.dragisic@arh.bg.ac.rs и snezana.zlatkovic@arh.bg.ac.rs   до среде 28. фебруара 2024. године до 23 часа.

Сва додатна питања у вези са задатком и конкурсом можете послати на e-mail: maja.dragisic@arh.bg.ac.rs