УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ПУБЛИКОВАН ЗБОРНИК РАДОВА СА СТУДЕНТСКЕ РАДИОНИЦЕ „С ОНЕ СТРАНЕ ОГЛЕДАЛА – ИНТЕРВЕНИСАЊЕ У ПРОСТОРУ ПРИМЕНОМ ОГЛЕДАЛА”

vest-sajt-publ-img-cover

Као резултат иницијативе да се студенти упознају са феноменом огледаљења/рефлексије и његовом свеукупном заступљеношћу у струци, на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету у периоду од 19. новембра до 3. децембра 2022. године одржана је међууниверзитетска екстракурикуларна студентска радионица „С ОНЕ СТРАНЕ ОГЛЕДАЛА – ИНТЕРВЕНИСАЊЕ У ПРОСТОРУ ПРИМЕНОМ ОГЛЕДАЛА”. Поменута радионица организована је од стране Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, а у сарадњи са Универзитетом у Београду – Шумарским факултетом и Универзитетом уметности у Београду – Факултетом примењених уметности. Радионицу је водило 14 претходно процедурално верификованих наставника и сарадника са сва три горепоменута факултета, а укупно је учествовало чак 55 студената тих факултета. 

Сви учесници су показали изузетну заинтересованост и мотивисаност за стваралачко истраживање, што је обезбедило добијање квалитетних и креативних решења. Пројекти су разрађивани и презентирани коришћењем различитих продукцијских метода, а што је подразумевало претходно дефинисање идеје/намере, одабир простора за интервенцију, примену огледада у одабраном простору и финализацију решења. Финална решења обједињена су предметном публикацијом и на прегледан и графички устројен начин представљена стручној и широј јавности. Забележено студентско умеће не истиче се само са дизајнерског аспекта, већ и са аспеката филмске режије, продукције и постпродукције о чему сведочи пратећи видео материјал (.mp4/.gif формата) доступан у публикацији путем QR кодова.

vest-sajt-publ-img

Дигитална публикација „Зборник радова са студентске радионице С ОНЕ СТРАНЕ ОГЛЕДАЛА – ИНТЕРВЕНИСАЊЕ У ПРОСТОРУ ПРИМЕНОМ ОГЛЕДАЛА осмишљена је, дакле, и приређена са намером да буде примарни вид дисеминације огледалских прича студената различитих нивоа студија, студијских програма, факултета и универзитета, а у циљу формирања базе добрих пракси свих учествујућих факултета. 

Публикацији је могуће приступити путем ЛИНКА (issuu) и ЛИНКА (РАФ). 

 

Издавач: 

Универзитет у Београду – Архитектонски факултет 

Уредници: 

др Ђорђе Ђорђевић, ванредни професор (УБ-АФ)
др Мирјана Деветаковић Радојевић, доцент (УБ-АФ)
Никола Поповић, асистент (УБ-АФ)
Ђорђе Митровић, асистент (УБ-АФ)
Стеван Ђекић, алумни (УБ-АФ) 

Рецензенти: 

Иван Рашковић, редовни професор (УБ-АФ)
др Владимир Миленковић, ванредни професор (УБ-АФ)
мр Тања Манојловић, редовни професор (УУБ-ФПУ) 

Место и година издања: 

Београд, 2023. 

ISBN 978-86-7924-337-9