УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

CliCCHE Poster - azulejos floral - landscape - za websajt

CliCCHE Joint Intensive Course је иницијатива Еразмус+ пројекта CliCCHE Климатске промене, градови, заједнице и једнакост у здрављу (CNR, UNICAM, UB, CYI, ISCTE), одржаће се од 22 до 27 маја 2023 године у Лисабону. Овај догађај ће окупити 10 истраживача/наставника и 20 студената са различитих партнерских универзитета. Током те недеље, партнери и студенти ће представити резултате реализоване претходних месеци, посебно на својим Локалним радионицама, са циљем евалуације методологије и едукативних алата, те испитивањем и упоређивањем квалитета постигнутих резултата, како би пројекат био у позицији да произведе Приручник за здраво урбано планирање и партиципацију.


 

Iscte, CIES-IUL је домаћин CliCCHE Joint Intensive Course, Еразмус+ пројекта CliCCHE Климатске промене, градови, заједнице и једнакост у здрављу, који ће се одржати од 22 до 27 маја 2023 године у Лисабону, Португал. Овај курс ће окупити пет студената из сваког одабраног партнера, на основу њиховог учешћа на Локалним радионицама које су се одржавале од марта до маја у UNICAM-у, Асколи, Италија, УБ, Београд, Србија, Iscte, Лисабон, Португал, Кипарски институт, Никозија , Кипар. У Локалним радионицама ученици су имали прилику да у пракси примене сет неконвенционалних образовних алата, развијених у контексту претходне пројектне активности Наставно-методичке смернице Здраво урбано планирање.

Заједно са студентима, сви партнери (CNR, UNICAM, UB, CII, ISCTE) ће разговарати о резултатима Локалних радионица и имплементацији упитника за побољшање свести грађана о питањима везаним за климатске промене и здравље. Курс ће се фокусирати на евалуацију постављене методологије и њено експериментисање у локалним радионицама, са становишта наставника, испитивањем шта је и како функционисало, и са становишта теоријске конструкције. методологија и експериментисања; и тачку гледишта студената у погледу њихове способности учења, примене и поређења са различитим заинтересованим странама у оквиру локалних радионица; заједно са резултатима из упитника.

Међу основним циљевима пројекта CliCCHE Ерасмус+ је да споји различите студијске области способне да тумаче ефекте климатских промена на здравље грађана у урбаним контекстима и процене учинак који би урбани простори могли да понуде кроз интервенције урбане регенерације засноване на здрављу и клими.


 

Детаљније о догађају и CliCCHE пројекту:
https://clicche.org/ (brief information in the section “upcoming” )
https://clicche.org/c2-joint-intensive-course/ (full information with agenda)

АГЕНДА