УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Promo image 2GCImage 1jpg

Покренута 2022. године као сарадња између РИБА и Scott Brownrigg Architects, награда RIBA Scott Brownrigg за одрживи развој финансира истраживања за решавање еколошких и етичких питања и побољшање квалитета живота заједница широм света. Фонд стипендије износи 5.000 фунти појединцима или тимовима који су заинтересовани за развој истраживачких пројеката или практични рад на темама везаним за архитектуру а које су повезане са једним или више од 17 циљева одрживог развоја Глобалног договора Уједињених нација:

Циљ 01: Нема сиромаштва

Циљ 02: Нема глади

Циљ 03: Добро здравље и благостање

Циљ 04: Квалитетно образовање

Циљ 05: Родна равноправност

Циљ 06: Чиста вода и канализација

Циљ 07: Приступачна и чиста енергија

Циљ 08: Достојанствен рад и економски раст

Циљ 09: Индустрија, иновације и инфраструктура

Циљ 10: Смањена неједнакост

Циљ 11: Одрживи градови и заједнице

Циљ 12: Одговорна потрошња и производња

Циљ 13: Климатска акција

Циљ 14: Живот испод воде

Циљ 15: Живот на копну

Циљ 16: Мир, правда и јаке институције

Циљ 17: Партнерство за постизање циља

План има намеру да се фокусира на развој вештина и компетенција успешних кандидата и на генерисање практичних решења или разматраних препорука које побољшавају физичко окружење и побољшавају квалитет живота грађана и заједница.

Награда је отворена за појединце или тимове дипломаца архитектуре и практичара за пројекте који трају између три и 12 месеци.

Критеријуми

Награда је отворена за појединце или тимове студената архитектуре, дипломаца, академика и квалификованих архитеката који су стекли професионалну квалификацију из архитектуре у високошколским установама које нуде програме које је РИБА валидирала у Великој Британији или иностранству.

Да би имао право да се пријави за награду, једини или главни подносилац мора:

– да је успешно завршило/ли РИБА валидирани програм за Део 1 или програм са статусом кандидата у Великој Британији или иностранству,

– бити уписан, или им је одобрено место студирања, на програму Део 2 или Део 3 који поседује РИБА валидацију или је у статусу кандидата у Великој Британији или иностранству до почетка периода обухваћеног наградом,
– је дипломирао/ли на РИБА валидираном Део 2 или Део 3 програму, или на програму са статусом кандидата у Великој Британији или иностранству.

Критеријуми за избор

Пријаве ће се оцењивати на основу доказа о следећим критеријумима:

– релевантност и оригиналност теме истраживања,
– максимални потенцијал за резултате истраживања за унапређење циљева одрживог развоја Глобалног договора Уједињених нација,
– истраживачка способност кандидата(а) и њихова академска или професионална компетенција у предложеној области,
– темељно планирање пројекта, посебно у погледу имплементације реалних временских оквира, и ефективног управљања буџетом и ресурсима,
– детаљи о томе како ће кандидат(и) имати личну и професионалну корист од искуства објашњење које су користи од истраживања за архитектонску професију, као и за заједнице и појединце на које директно утичу планирани резултати истраживања.

Како се пријавити

Да бисте се пријавили за ову награду, прочитајте упутства (ПДФ) и попуните формулар за пријаву

Попуњене формуларе за пријаву треба послати е-поштом са ‘SBA2022’ у наслову на мејл Gillian.Harrison@riba.org..

Рок за пријем пријава је 17 часова у петак 24. јуна 2022. Пријаве пристигле након овог рока неће се разматрати.