UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Promo image 2GCImage 1jpg

Pokrenuta 2022. godine kao saradnja između RIBA i Scott Brownrigg Architects, nagrada RIBA Scott Brownrigg za održivi razvoj finansira istraživanja za rešavanje ekoloških i etičkih pitanja i poboljšanje kvaliteta života zajednica širom sveta. Fond stipendije iznosi 5.000 funti pojedincima ili timovima koji su zainteresovani za razvoj istraživačkih projekata ili praktični rad na temama vezanim za arhitekturu a koje su povezane sa jednim ili više od 17 ciljeva održivog razvoja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija:

Cilj 01: Nema siromaštva

Cilj 02: Nema gladi

Cilj 03: Dobro zdravlje i blagostanje

Cilj 04: Kvalitetno obrazovanje

Cilj 05: Rodna ravnopravnost

Cilj 06: Čista voda i kanalizacija

Cilj 07: Pristupačna i čista energija

Cilj 08: Dostojanstven rad i ekonomski rast

Cilj 09: Industrija, inovacije i infrastruktura

Cilj 10: Smanjena nejednakost

Cilj 11: Održivi gradovi i zajednice

Cilj 12: Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Cilj 13: Klimatska akcija

Cilj 14: Život ispod vode

Cilj 15: Život na kopnu

Cilj 16: Mir, pravda i jake institucije

Cilj 17: Partnerstvo za postizanje cilja

Plan ima nameru da se fokusira na razvoj veština i kompetencija uspešnih kandidata i na generisanje praktičnih rešenja ili razmatranih preporuka koje poboljšavaju fizičko okruženje i poboljšavaju kvalitet života građana i zajednica.

Nagrada je otvorena za pojedince ili timove diplomaca arhitekture i praktičara za projekte koji traju između tri i 12 meseci.

Kriterijumi

Nagrada je otvorena za pojedince ili timove studenata arhitekture, diplomaca, akademika i kvalifikovanih arhitekata koji su stekli profesionalnu kvalifikaciju iz arhitekture u visokoškolskim ustanovama koje nude programe koje je RIBA validirala u Velikoj Britaniji ili inostranstvu.

Da bi imao pravo da se prijavi za nagradu, jedini ili glavni podnosilac mora:

– da je uspešno završilo/li RIBA validirani program za Deo 1 ili program sa statusom kandidata u Velikoj Britaniji ili inostranstvu,

– biti upisan, ili im je odobreno mesto studiranja, na programu Deo 2 ili Deo 3 koji poseduje RIBA validaciju ili je u statusu kandidata u Velikoj Britaniji ili inostranstvu do početka perioda obuhvaćenog nagradom,
– je diplomirao/li na RIBA validiranom Deo 2 ili Deo 3 programu, ili na programu sa statusom kandidata u Velikoj Britaniji ili inostranstvu.

Kriterijumi za izbor

Prijave će se ocenjivati na osnovu dokaza o sledećim kriterijumima:

– relevantnost i originalnost teme istraživanja,
– maksimalni potencijal za rezultate istraživanja za unapređenje ciljeva održivog razvoja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija,
– istraživačka sposobnost kandidata(a) i njihova akademska ili profesionalna kompetencija u predloženoj oblasti,
– temeljno planiranje projekta, posebno u pogledu implementacije realnih vremenskih okvira, i efektivnog upravljanja budžetom i resursima,
– detalji o tome kako će kandidat(i) imati ličnu i profesionalnu korist od iskustva objašnjenje koje su koristi od istraživanja za arhitektonsku profesiju, kao i za zajednice i pojedince na koje direktno utiču planirani rezultati istraživanja.

Kako se prijaviti

Da biste se prijavili za ovu nagradu, pročitajte uputstva (PDF) i popunite formular za prijavu

Popunjene formulare za prijavu treba poslati e-poštom sa ‘SBA2022’ u naslovu na mejl Gillian.Harrison@riba.org..

Rok za prijem prijava je 17 časova u petak 24. juna 2022. Prijave pristigle nakon ovog roka neće se razmatrati.