УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

FNdrGZfWUAEASqT

Универзитет у Ајови организује дводневни самит о зеленој енергији Hawkeye Decarbonization Summit 2022 и то 21. и 22. априла 2022. године.  

Дводневна радионица окупља Decarb2040 партнере, заједницу истраживача, особља и студената са Универзитета у Ајови заинтересованих за декарбонизацију, експерте и представнике агенција како би истражили пут у будућности. 

Догађај се организује уживо, али се може приступити и виртуелно. Обавезна је регистрација која је бесплатна на линку: 

https://ppc.uiowa.edu/events/2022/04/21/hawkeyedecarbonizationsummit-2022 

За све заинтересоване који не могу да присуствују уживо и у време одржавања самита, регистрацијом ће имати приступ снимцима свих сесија на додатни захтев. 

Учешће на самиту о зеленој енергији омогућено је захваљујући сарадњи између Ајова Универзитета у Ајови, САД и Универзитета у Београду на основу Меморандума о разумевању из 2019. г. коју су иницирали Факултет за урбано и регионално планирање са Ајова Универзитета и Универзитет у Београду Архитектонски факултет.  

Једном од сесија, The Solarization of Iowa, модерира професор Џери Ентони са Универзитета у Ајови Факултет за планирање и јавна питања (Jerry Anthony, Senior Research Fellow — Social and Education Policy Research Program & Associate Professor — School of Planning and Public Affairs). Професор Ентони задужен је на Универзитету у Ајови за спровођење Меморандума о разумевању. 

 

в. професор др Урош Радосављевић, 

Задужен  на Универзитету у Београду за спровођење Меморандума о разумевању