УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

linijski_park_181219_tw1024

Обавештавамо све заинтересоване да је догађај одложен. Детаљи новог термина Панела биће доступни на сајту Универзитета у Београду – Архитектонског факултета након утврђивања истог.

Град Београд је започео реализацију Линијског парка у Београду, највећег пројекта уређења и изградње јавних зелених површина, на простору од преко 23 хектара, који се са својом издуженом формом протеже на око 4.7 километара почев од Бетон хале па све до Панчевачког моста.

За потребе израде Плана детаљне регулације, на предлог Главног урбанисте, Служба главног урбанисте организовала је позив архитектама и инжењерима комплементарних струка да својим иновативним решењима допринесу квалитету партерног уређења парка и унапређењу архитектонске струке у планирању и пројектовању јавних површина. Одабрано је 55 младих стручњака (до 40 година) који су у периоду од 1. јуна до 31. августа 2020. године израдили 10 решења за 10 просторно програмских целина Линијског парка у сарадњи са стручним тимовима из Урбанистичког завода, Градске управе и Главним урбанистом.

Тим поводом, позивају се студенти и професори Универзитета у Београду – Архитектонског факултета да присуствују и активно учествују у панелу на тему Јавни простори – Студија случаја Линијски парк, као и презентацији радова ангажованих архитеката и инжењера, који ће бити одржан у општини Стари град, у петак 18.03.2022. године, са почетком у 16 часова.