УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ПРОЈЕКАТ МИНЕРВА – Оквир дигиталних компетенција – Настава геотехнологија за културно наслеђе

minerva

Први Интелектуални производ (IO1) Минерва пројекта је Оквир дигиталних компетенција – Настава геотехнологија за културно наслеђе у Европи. Циљ IO1 је да процени ниво, потребе и могућности интеграција геотехнологија, а посебно географских информационих система (ГИС), са проучавањем културног наслеђа (КН) у високом образовању, али и са професионалним активностима у области КН-а. Анкета нуди широки увид у инвентар компетенција на високошколском нивоу у области ГИС-а и КН-а и анализу како се њиховом интеграцијом могу задовољити потребе савременог тржишта рада.

Оквир дигиталних компетенција – Настава геотехнологија за културно наслеђе (Kozina, J., Ciglič, R., Spini, L. (2021). Competence Framework for Teaching Geotechnologies for Cultural Heritage: Intellectual Output 1. MappINg Cultural HERitage: Geosciences VAlue in Higher Education. Erasmus+).

Drugi intelektualni izlaz projekta MINERVA (IO2) nosi naziv „Metode podučavanja i didaktički izvori za Geotehnologije za kulturno nasleđe,“ a njegov očekivani ishod jeste stvaranje i formalizacija jednog inovativnog kompleta alata koji će biti dostupan na sajtu MINERVA i srodnim platformama, kao i u okviru MOOCa koji je u pripremi.

Metode podučavanja i didaktički izvori za Geotehnologije za kulturno nasleđe (Mazagol, P.-O., Leroy, O., García, C., Spini, L., Deguy, P., Bologna, V., García, J.A.; Valero, P. (2022) Teaching methods and didactic materials on Geotechnologies for Cultural Heritage: Intellectual Output 2. MappINg Cultural HERitage: Geosciences VAlue in Higher Education. Erasmus+).

 

Све додатне информације потражите на линку.