УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс за доделу националних стипендија: “За жене у науци” за 2015.

У току је конкурс за доделу националних стипендија “За жене у науци” за 2015. годину, намењен младим женама у Србији које се баве научно истраживачким радом у области природних наука. Рок за пријаву је 28. фебруар 2015, а и ове године ће бити додељене три стипендије, свака у износу од 5 хиљада евра у динарској противвредности.

На конкурс се могу пријавити научнице до 35 година, које су тренутно на докторским студијама или су их већ завршиле.

Стипендије се додељују у циљу реализације значајног научног истраживања у области природних наука које ће бити спроведено у Србији.

Пријаве се подносе електронским путем на адресу unescoserbia@mfa.rs или шаљу поштом у Секретаријат Националне Комисије за сарадњу са УНЕСЦО-м на адресу у Београду, Кнеза Милоша 24-26.

Детаљне информације о томе како се пријавити, укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса, могуће је наћи на интернет адреси http://www.zeneunauci.co.rs.

Националне стипендије додељују се као подстицај даљем научном и професионалном усавршавању и део су глобалног програма “За жене у науци” који постоји у 50 земаља широм света. У нашој земљи овај програм се, од 2010. године, спроводи у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне комисије за сарадњу са УНЕСЦО-м и компаније L’Oréal Балкан.

О глобалном програму: For Women in Science

L’Oréal-УНЕСЦО “За жене у науци” је јединствени, светски познат програм креиран да промовише и охрабри жене које доприносе научном напретку у целом свету. Постоји од 1998. године када су установљене Награде “За жене у науци”, коју годишње добија пет најуспешнијих научница у свету.

Данас овај програм, поред награда, обухвата и интернационалне, регионалне и националне стипендије “За жене у науци” и кроз њега је до данас подржано више од 2000 жена из више од 100 земаља широм света, чија истраживања у различитим областима представљају значајна научна достигнућа.

www.forwomeninscience.com

For_Women_In_Science_logo