УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс

Позивамо студенте завршне године основних академских студија и студенте мастер студија да се пријаве на конкурс за награду Global Schindler Award 2015 до суботе, 15. новембра 2014. године. За ову престижну награду можете се пријавити на следећем линку: http://www.schindler.com/award/internet/en/registration.html

Global Schindler Award (GSA) је отворен, анонимни идејни конкурс који има за циљ да приближи студентима архитектуре планирање у сложеним градским условима. Задатак конкурса је да студенти представе оригиналне концепте дизајна који зависе од специфичних услова простора у Шенжену, Кина. Учешћем у размишљању о неким од најважнијих питања са којима се данас суочавају многа друштва, овај конкурс студентима пружа прилику да својим идејама допринесу Шенжену будућности, граду који је данас симбол снаге убрзаног урбаног развоја.

GSA_2015_4_o

Шиндлер група (The Schindler Group) у сарадњи са проф. Kees Christiaanse (Architecture and Urban Design, ETH Zurich) позивају бечелор студенте завршне године и мастер студенте архитектуре, пејзажне архитектуре, урбаног дизајна и планирања да учествују у овом једностепеном конкурсу. У конкурсу могу да учествују појединци, или тимови студената. Сваки тим студената или појединац мора да има ментора који је члан факултета. Међународни жири састављен од признатих стручњака процениће радове и доделити награде, са укупном наградном сумом од 150.000 долара. Крајњи рок за пријављивање је 15. новембар 2014. године, а рок за слање радова је 31. јануар 2015. године.

Више информација о конкурсу, пријављивању и локацији можете наћи на следећим линковима:

http://www.schindler.com/award/internet/en/home.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/competition-2014.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/registration.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/news/72-report.html

GSA_2015_5_o