UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Konkurs

Pozivamo studente završne godine osnovnih akademskih studija i studente master studija da se prijave na konkurs za nagradu Global Schindler Award 2015 do subote, 15. novembra 2014. godine. Za ovu prestižnu nagradu možete se prijaviti na sledećem linku: http://www.schindler.com/award/internet/en/registration.html

Global Schindler Award (GSA) je otvoren, anonimni idejni konkurs koji ima za cilj da približi studentima arhitekture planiranje u složenim gradskim uslovima. Zadatak konkursa je da studenti predstave originalne koncepte dizajna koji zavise od specifičnih uslova prostora u Šenženu, Kina. Učešćem u razmišljanju o nekim od najvažnijih pitanja sa kojima se danas suočavaju mnoga društva, ovaj konkurs studentima pruža priliku da svojim idejama doprinesu Šenženu budućnosti, gradu koji je danas simbol snage ubrzanog urbanog razvoja.

GSA_2015_4_o

Šindler grupa (The Schindler Group) u saradnji sa prof. Kees Christiaanse (Architecture and Urban Design, ETH Zurich) pozivaju bečelor studente završne godine i master studente arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanog dizajna i planiranja da učestvuju u ovom jednostepenom konkursu. U konkursu mogu da učestvuju pojedinci, ili timovi studenata. Svaki tim studenata ili pojedinac mora da ima mentora koji je član fakulteta. Međunarodni žiri sastavljen od priznatih stručnjaka proceniće radove i dodeliti nagrade, sa ukupnom nagradnom sumom od 150.000 dolara. Krajnji rok za prijavljivanje je 15. novembar 2014. godine, a rok za slanje radova je 31. januar 2015. godine.

Više informacija o konkursu, prijavljivanju i lokaciji možete naći na sledećim linkovima:

http://www.schindler.com/award/internet/en/home.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/competition-2014.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/registration.html
http://www.schindler.com/award/internet/en/news/72-report.html

GSA_2015_5_o