УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

www.belgrade.startupweekend.org

/9.-11. маја 2014/
/Краљевски Двор на Дедињу, Београд/

Под покровитељством Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра за културу и образовање, Стартап викенд поново долази 9. маја у Србију, после веома успешног прошлогодишњег представљања у Краљевском Двору. Било да имате пословну идеју или поседујете вештине неопходне за покретање успешног стартапа, ово је догађај који не би требало да пропусте предузетници, развојни тимови, стручњаци за меркетинг и финансијери.

Престолонаследник Александар који је био покретач ове идеје и који се радује свом присуству на догађају је изјавио: „Предузетништво је од кључне важности за економски опоравак и предтсавља кичму сваке привреде. Срби сањају предузетничке снове, и ја хоћу да им помогнем да их и остваре. Био сам домаћин многих догађаја везаних за стартапе и предузетништво током година. Такође сам са инвеститорима широм света разговарао о могућностима које за њих овде постоје.

Препознавање прилика, таленат и образовање су кључ за предузетништво, а ми смо у овој земљи благословени таквим особинама. А успех прошлогодишњег стартап викенда показује да ће све то постати наша свакодневица веома брзо. Многи учесници прошлогодишњег стартап викенда наставили су своје пројекте. Неки од њих су били финансирани, док су други наставили да развијају своје иницијативе, и сви су били веома срећни постигнутим резултатима.

Мислим да је важно не само за наше грађане да виде колико могу да буду успешни, већ и да свету покажу колико смо талентовани. Ипак, још увек има много тога што би требало урадити. Треба нам више активности, догађаја, обуке и подршке да бисмо развили стартап еко систем. На пример у области технологије, која је од кључне важности, морамо даље да развијамо техничко образовање. Надам се да ће ми се и други придружити у напорима да од Србије направимо врхунску стартап позорницу“.

belgrade_startupweekend_01

Прошле године на првом стартап викенду талентовани учесници од предузетника до графичких дизајнера окупили су се у Краљевском Двору у Београду где су предано радили на претварању својих идеја у прави посао за само 54 сата. Тада је преко 100 учесника радило је на 14 различитих идеја уз помоћ 15 ментора из различитих области и све то уз активно учешће Краљевске породице, која је била присутна током целог викенда и наравно, слушала финалне презентације на крају. Само једна од компанија која је настала на догађају је Бридес2Бриде, која је ове године добила бесповратно 90.000 евра за развој бизниса од Фонда за Иновациону делатност.

Други београдски Стартап викенд је савршена прилика за упознавање са потенцијалним партнерима са којима ћете своју идеју претворити у стварност, као и могућност за већ постојеће стартапе да напредују и дођу до додатних извора финансирања.

Организацију овог догађаја подржали су и чланови Краљевског Савета за предузетништво, међу којима су и СПЕА и СЕЕ ИЦТ, као и Фондација Престолонаследника Александра. Компанија Ернст и Јанг је већ другу годину за редом златни покровитељ овог догађаја.

Победници ће добити позивницу за учешће на Београдском предузетничком форуму, конференцији FundraiseIT, да се представе на Стартит Фесту и бесплатно учествују у Ceed програму, као и многобројне друге вредне награде.

За пријаве и све додатне информације о овом догађају молимо Вас да погледате званичан сајт догађаја, www.belgrade.startupweekend.org или контактирате организаторе преко е-поште edufond@dvor.rs.