УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Успех наших студената – награда „Милорад Мацура“ и „Димитрије Перишић“ за 2023. годину

Logo

Годишња награда „Милорад Мацура“ за најбољи мастер рад из области архитектуре и урбанизма у школској години 2022/2023, додељена је  Весни Јанковић, за рад под називом „Долази олуја: Пејзажи заборављеног света“, одбрањен 2023. године на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, под менторством проф. мр. Милана Вујовића.

Годишња награда „Милорад Мацура“ за најбољу докторску дисертацију из области архитектуре и урбанизма у школској години 2022/2023, додељена је др Далии Дуканац, м.и.а, за дисертацију под називом „Ре-концептуализација употребне вредности стана: Тумачење свакодневног живота у стамбеној изградњи за потребе ЈНА“, одбрањену 2023. године на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, чији је ментор проф. Владимир Лојаница.

Годишња награда „Димитрије Перишић” за најбољи мастер рад из области просторног планирања у школској години 2022/2023.додељена је Вељку Дмитровићу, за радОдржива ревитализација објеката образовања у служби руралне обнове и развоја, на примеру руралног простора општине Горњи Милановац”, одбрањен маја 2023. године на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, а под менторством проф. др Данијеле Миловановић Родић.