УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Становање за непознате

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    СТАНОВАЊЕ ЗА (НЕ)ПОЗНАТЕ/ПРЕНАМЕНА ИНДУСТРИЈСКОГ У СТАМБЕНИ ПРОСТОР Наставник: арх. Весна Цагић Милошевић, редовни професор Студент: Јелисавета Кузовић
  • Хала Беко

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    СТАНОВАЊЕ ЗА (НЕ)ПОЗНАТЕ/ПРЕНАМЕНА ИНДУСТРИЈСКОГ У СТАМБЕНИ ПРОСТОР Наставник: арх. Весна Цагић Милошевић, редовни професор Студент: Нина Крчум Опис пројекта: Простор интервенције се налази последњој етажи – у поткровљу хале и главни задатак је адаптирање таквог индустријског амбијента за живот тј. његова пренамена у стамбени простор.
  • Привремено становање

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    ПРИВРЕМЕНО СТАНОВАЊЕ ЗА ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЧЕ / ПРЕНАМЕНА ИНДУСТРИЈСКОГ У СТАМБЕНИ ПРОСТОР Наставник: арх. Небојша Фотирић, ванредни професор Студент: Софија Машовић Опис пројекта: Задатком је постављена својеврсна проблематика пренамене индустријског објекта у стамбени простор. Једна од главних намера у адаптацији и редизајну задатог објекта Електродистрибуције била је поштовање постојеће структуре и пројектовање простора у односу на затечено стање, где се карактеристике постојећег скелетног склопа истичу и негују, а реакција настоји да усклади језик наслеђене структуре са савременим дискурсом.
  • The PLATFORM

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    ПРИВРЕМЕНО СТАНОВАЊЕ ЗА ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЧЕ / ПРЕНАМЕНА ИНДУСТРИЈСКОГ У СТАМБЕНИ ПРОСТОР Наставник: арх. Небојша Фотирић, ванредни професор Студент: Исидора Николић Опис пројекта: Пројекат је инспирисан нафтном платформом односно њеном формом. Настоји да један индустријски простор претвори у простор за привремено становање.
  • /

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    ПРИВРЕМЕНО СТАНОВАЊЕ ЗА ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЧЕ / ПРЕНАМЕНА ИНДУСТРИЈСКОГ У СТАМБЕНИ ПРОСТОР Наставник: арх. Небојша Фотирић, ванредни професор Студент: Ђина Шврака Опис пројекта: Пројекат обухвата реконструкцију објекта Електродистрибуције, на Палилули. Предмет рада је пренамена индустријског простора у стамбени простор, за привремено становање гостујућих предавача. Полазиште рада је идеја анулирања постојећих конструктивних елемената на фасади, новопројектованим јединицама.