УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Театар призора

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/02/2021
    ЛУНА-ПАРК: ТЕРИТОРИЈА ЕФЕМЕРНОГ СПЕКТАКЛА Наставник: мр Милан Вујовић, редовни професор Студент: Анђела Крћа Опис пројекта: Ка чему и на који начин усмерити пажњу човека је питање којим је заокупљена индустрија забаве од њеног настанка до данас. Као један од одговора, појављују се оптички механизми који су стварали илузију покретних слика и на тај начин њудима омогућавали доживљај другачије стварности.
  • ERROR

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/02/2021
    АРХЕОЛОГИЈА ДИГИТАЛНОГ: ДИГИТАЛНИ АРХИВ, БЛОК 20, НОВИ БЕОГРАД Наставник: арх. Милан Ђурић, ванредни професор Студент: Ивана Јаношев Опис пројекта: Архив у Shopping mall -у или Shopping mall -у у Архиву. У Београду, се читају различити културно-историјски слојеви, кроз урбанизам и архитектуру, јавне просторе, промене у структури становништва…
  • Путем дивљих коња

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/02/2021
    МУЗЕЈ ДУНАВА Наставник: арх. Бранислав Митровић, професор емеритус Студент: Милена Стојковић Опис пројекта: Вода и зеленило су пресудни фактори у очувању животне средине, а Крчединска Ада задовољава оба услова, па је деловање на таквом подручју специфично и мора бити детаљно и прецизно. На вредност локације указује се кроз истраживање микросфере, контекста и живих бића, а све у циљу да се донесу добре просторне одлуке. Крчединска Ада је једно од највећих дунавских острва, настало је померањем тока Дунава на југ када је пресекао сопствени меандар и формирао острво. Ада је рај за домаће животиње које слободно живе и крећу се по острву.
  • Теразијска тераса

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/02/2021
    КУЛТУРА НА ГРЕБЕНУ Наставник: арх. Борислав Петровић, редовни професор Студент: Исидора Мутавџић Опис пројекта: Ради унапређења целог градског ткива интервенише се на потезу Теразијске терасе. Историјска вредност овог подручја кључна је за формирање потеза. Предвиђен простор заснован је на концепту који има задатак да унапреди већ постојећи низ културолошких установа на потезу ГРЕБЕНА КУЛТУРЕ.
  • Градови постматеријалног света

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/02/2021
    НОВЕ ТОПОГРАФИЈЕ: КУЛТУРА УРБАНОГ ФРАГМЕНТА Наставник: арх. Александру Вуја, ванредни професор Студент: Никола Илић Опис пројекта: Ако се размишља о градовима у далекој будућности, поставља се питање саме природе човечанства и да ли ће оно опстати у облику у ком је данас. Концепт бесконачности је нешто што је одувек фасцинирало људе, нешто недостижно и незамисљиво. Нове технологије, виртуелна реалност и сл. су нам приближиле бесконачност до те тачке где се већ може размишљати о дигиталном простору као о нечему што може бити алтернатива физичком постојању.
  • Микро свет у макро контексту

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/02/2021
    НОВЕ ТОПОГРАФИЈЕ: КУЛТУРА УРБАНОГ ФРАГМЕНТА Наставник: арх. Александру Вуја, ванредни професор Студент: Мима Савић Опис пројекта: Концепт природног кретања и људског тела указују на то да је тело живи материјални облик кроз који људи доживљавају материјални свет.