УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Screenshot 2022-11-24 at 10.01.58

Издавач:

Универзитет у Београду, Архитектонски факултет, „Иновациона лабораторија одрживог развоја” и „Партиципативни урбани дизајн и партиципативна јавна уметност”

Аутори:

др Предраг Јовановић, асистент / др Ксенија Лаловић, в. проф. / др Зоран Ђукановић, проф.

Графички дизајн:

“Public Art & Public Space” / Предраг Јовановић

Аутор насловне стране:

Тамара Младеновић, студент

Место и година издања:

Београд, 2022.

ISBN 978-86-7924-319-5

Публикација која се налази пред Вама има за циљ да илуструје креативни партиципативни процес који успоставља сарадњу и јача односе између цивилног, јавног и приватног сектора друштва. Пројекти који су у њој приказани су у складу са принципима одрживог урбаног развоја. Они су производ идеја деце из вртића „Ластавица”, њихових родитеља, васпитача и других запослених у вртићу, а које је уобличио тим студената са Универзитета у Београду – Архитектонског факултета уз помоћ наставника и сарадника који су учествовали у процесу.

Кроз ову публикацију сви потенцијални донатори могу да се информишу о томе за шта су вртићу потребне донације и начину на који се донира.

Сугестија је да реализацију сваког појединачног пројекта води различит родитељ добровољац. Након разноврсних искустава током реализација успоставља се добра пракса која потенцијално може да се примени на све вртиће.

Публикација представља прво издање, док се до краја године очекује и друго са илустрацијом процеса који се тренутно спроводи у два вртића у Блоку 23 „Лептирић” и „Пчелица”.

Публикацији можете приступити ОВДЕ.