UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Screenshot 2022-11-24 at 10.01.58

Izdavač:

Univerzitet u Beogradu, Arhitektonski fakultet, „Inovaciona laboratorija održivog razvoja” i „Participativni urbani dizajn i participativna javna umetnost”

Autori:

dr Predrag Jovanović, asistent / dr Ksenija Lalović, v. prof. / dr Zoran Đukanović, prof.

Grafički dizajn:

“Public Art & Public Space” / Predrag Jovanović

Autor naslovne strane:

Tamara Mladenović, student

Mesto i godina izdanja:

Beograd, 2022.

ISBN 978-86-7924-319-5

Publikacija koja se nalazi pred Vama ima za cilj da ilustruje kreativni participativni proces koji uspostavlja saradnju i jača odnose između civilnog, javnog i privatnog sektora društva. Projekti koji su u njoj prikazani su u skladu sa principima održivog urbanog razvoja. Oni su proizvod ideja dece iz vrtića „Lastavica”, njihovih roditelja, vaspitača i drugih zaposlenih u vrtiću, a koje je uobličio tim studenata sa Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta uz pomoć nastavnika i saradnika koji su učestvovali u procesu.

Kroz ovu publikaciju svi potencijalni donatori mogu da se informišu o tome za šta su vrtiću potrebne donacije i načinu na koji se donira.

Sugestija je da realizaciju svakog pojedinačnog projekta vodi različit roditelj dobrovoljac. Nakon raznovrsnih iskustava tokom realizacija uspostavlja se dobra praksa koja potencijalno može da se primeni na sve vrtiće.

Publikacija predstavlja prvo izdanje, dok se do kraja godine očekuje i drugo sa ilustracijom procesa koji se trenutno sprovodi u dva vrtića u Bloku 23 „Leptirić” i „Pčelica”.

Publikaciji možete pristupiti OVDE.