УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Пети међународни конгрес и изложба ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

saee-2022

Међународна манифестација и конгрес ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА – ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ по пети пут се одржава у Србији. Предавања 10 еминентних архитеката и стручњака, предавача из целог света, ауторитета у овој области, репрезентативна изложба њихових радова, изложба радова и радионице за младе архитекте, као и 2. међународни архитектонски конкурс МИКРО ЕКО КУЋА, даће одговор на питање: ЗАШТО СУ ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ПОСТАЛЕ ТАКО ВАЖНЕ У СВЕТУ?

Конгрес се одржава 7, 8. и 9. октобра 2022. године у изузетним, мултифункционалним просторима Југословенске кинотеке у Београду, Србија. Обухватиће значајне теме са фокусом на одрживи и еколошки приступ у архитектури и дизајну уз коришћење обновљивих извора енергије. Кроз рецентне пројекте и студије, домаћој јавности ће се приближити светски савремени токови у архитектури, нове методе и зелене технологије, коришћење и примена свих видова обновљивих извора енергије у архитектонском пројектовању и градњи, као и одабир одговарајућих енергетски ефикасних и интелигентнихсистема, незагађујућих и рециклираних материјала,  производа, апарата и опреме, па све до крајње реализације објеката и њиховог одржавања. Значајан сегмент Конгреса биће посвећен биоклиматској и енергетској рехабилитацији постојећих зграда савременим могућностима употребе дрвета као и рециклираних материјала.

Конгрес је прилика да се размене искуства са најзначајнијим светским и домаћим предавачима и ствараоцима, кроз интеракцију са учесницима Конгреса, архитектима, инжењерима и стручњацима из различитих области, урбанистима, дизајнерима, уметницима, студентима из Србије, региона и Европе, грађанским иницијативама и креативном заједницом као покретачима зелене економије и креативних индустрија. Конгрес ће, путем вебинара, имати прилику да види преко 3000 архитекти, грађевинских, електро и машинских инжењера, специјалиста термотехнике и свих осталих области које се односе на еколошки одржив развој.

 

Више информација о конгресу може се наћи на сајту www.congress-saee.com